Teknoloji

LG rulo hâline getirilebilir OLED ekranı CES’te gösterecek

Rulo OLED Ekran

LG 2014 yılında bir gazete gibi rulo hâline getirilebilen 18 inç OLED panel geliştirdiğini duyurmuştu. Şirket şimdi de CES’te ultra ince rulo OLED ekran panelini göstermeye hazırlanıyor. Bu, LG’nin OLED hayatımıza geniş oranda girdiğinde nelerin mümkün olacağını gösteren konsept ürünlerden bir tanesi gibi görünüyor.

LG, bu rulo hâline getirilebilir OLED panel ilk duyurduğunda onun sadece 3 cm genişliğe ve 1200 x 810 piksel çözünürlüğe sahip olduğunu belirtmişti. O zamandan bu yana nelerin değiştiği bilinmiyor, ancak bununla ilgili detayları çok geçmeden öğrenmiş olacağız. Kavisli ekranların ötesine geçebilecek katlanabilir veya rulo hâline getirilebilir ekranlar sayesinde gerçek anlamda fütüristik cihazlar görmemiz mümkün olabilir. Gerçekten bir gazete gibi kullanılabilir dijital haber okuyucu cihazı ya da dijital gazete bu sayede hayatımıza girebilir.

Rulo OLED ekran yanında neler var?

Ayrıca LG CES’te 55 inç, kağıt kalınlığında OLED TV ekranını da ön plana çıkarmayı hedefliyor. Bu ekran iki yüzünde iki farklı görüntüyü gösterebiliyor. Bu da onu mağazalarda işaret veya tanıtımlar için ideal yapacaktır. Ayrıca Güney Koreli şirket otomotiv sistemleri ekranları için de büyük yatırımlar yapıyor, 25 inç’lik, şelale gibi kıvrıma sahip LCD ekran iç panellere girmeyi hedeflerken, 10.3 inç LCD ekran da eldiven giyildiğinde bile kullanılabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER