Teknoloji

Akıllı saatlerin phablet’i önümüzdeki yıl satışa çıkıyor

İlk başta herkesin garipseyen gözlerle baktığı phablet’leri artık pek çok kişinin elinde görmek mümkün. Peki benzer bir değişim akıllı saatlerde de yaşanabilir mi? Akıllara gelen ilk cevap “Hayır” olsa da, bu bazı denemelerin yapılmadığı anlamına gelmiyor. Bu yönde çalışmalar gerçekleştiren şirketlerden biri olan Rufus Labs, “Rufus Cuff” adını verdiği büyük ekranlı bir akıllı saat geliştirdi.

3.2 inç ekrana sahip akıllı saatte 64 GB dahili hafıza bulunuyor. Android KitKat işletim sistemiyle çalışan Rufus Cuff, aynı zamanda bir fitness takip cihazı işlevi görüyor. USA Today’e konuşan Rufus Labs CEO’su Gabe Grifoni’ye göre, Rufus Cuff akıllı telefonların, cüzdanların, saatlerin ve egzersiz takip cihazlarının yerini alacak.

Ancak şimdilik Rufus Cuff’ın Grifoni tarafından vadedilenleri gerçekleştirmesi mümkün gözükmüyor. Zira, akıllı saatte SIM kart girişi bulunmuyor. Hücresel verinin olmayışı Rufus Cuff’ı akıllı telefonlara bağımlı hâle getiriyor.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Indiegogo kampanyasıyla Rufus Cuff için 450 bin dolardan fazla bağış toplayan Rufus Labs, akıllı saati 249 dolar karşılığında satacak. Saatin sevkiyatı ise 2016’da başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER