Eğlence

RTÜK’ten Spotify ve Foxplay’e 72 saat süre

rtük spotify foxplay

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir süre önce aralarında Spotify’ın da bulunduğu bazı çevrimiçi platformlarına erişimin gerekli lisansı çıkarmamaları durumunda engellenebileceğini açıklamıştı. Bu ayın başlarında yapılan uyarının ardından RTÜK, Spotify ve Foxplay servislerini bir kez daha uyardı.

RTÜK’ün internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada Spotify ve Foxplay’in yanı sıra Medyaport TV ve Paylaş FM platformlarının da lisans başvurusu yapmasının ve üç aylık lisans bedelinin ödenmesi gerektiği belirtildi. Kurul, platformların bildirinin yayınlanmasının ardından 72 saat içinde lisans başvurusu ve ödeme yapmaması durumunda erişim engeli talebinde ve suç duyurusunda bulunulacağını ifade etti.

RTÜK, bu hakkı geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren kanuni düzenlemeyle kazanmıştı. Bu düzenlemeyle birlikte internet üzerinden yayın yapan radyo, televizyon ve isteğe bağlı video yayınları RTÜK denetimine girmişti.

Spotify ve Foxplay’in de RTÜK tarafından yapılan bu son uyarının ardından nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor. Ancak Spotify’ın Türkiye’de hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesinin bulunduğunu unutmamak gerekiyor. Spotify’ın bu kitleyi mağdur etmeyecek bir yol bulması muhtemel görünüyor. Yine de, konuyla ilgili olarak şirketten gelecek açıklamayı beklemekte fayda olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER