Teknoloji

RSS’in kurucusu Dave Winer: Google Reader’ı özlemeyeceğim

Google’ın popüler servislerinden Google Reader’ı kapatacağını açıklaması pek çok kullanıcıyı öfkelendirmişti. Öfkeli kullanıcılar seslerini blogları ve Twitter hesapları üzerinden Google’a duyurmaya çalışırken, bir yandan da imza kampanyası düzenleyerek şirketin fikrini değiştirmesi için çabalıyor. Kararın pek çok kişi tarafından tenkit edilmesi nedeniyle Google’ın geri adım atacağına inanaların sayısı çok olsa da, internet dünyasının önde gelen isimlerinden birine göre kararın bu kadar büyütülmesi gereksiz.

google-reader-logo-140313

Bu isim RSS’in kurucusu Dave Winer’dan başkası değil. Winer blogunda yazdığı bir yazıda Google Reader’ı özlemeyeceğini belirtirken, sert ifadeler kullandı. Google Reader’ı ”lanet şey” olrak tanımlayan Winer, servisi hiç kullanmadığını dile getirdi ve Google gibi bir şirketin çıkarlarıyla kendi çıkarının yan yana geleceğine hiç inanmadığını ifade etti. Winer Google’ın RSS kaynaklarına uyguladığı ”posta kutusu” anlayışından hiç hoşlanmadığını ve kendi anlayışına göre haberlerin nehir misali akması gerektiğini sözlerine ekledi.

Google Reader’ın kapanmasını RSS için iyi olarak niteleyen Winer, şirketin Google Now gibi servislerle haberleri kontrol ettiğini öne sürdü. Kullanıcıların son okudukları veya aradıkları haberlerle ilgili güncellemeleri onlara ulaştıran Google Now’ı eleştiren Winer, servisin kişisel bilgi ve aramalara burnunu soktuğunu, ayrıca hangi haberlerin görülmeyeceğine kendisinin karar verdiğini ifade etti.

İlgili >> ZDNet

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER