Teknoloji

Rovio 260 kişiyi daha işten çıkaracak

rovio-logo-270312

Angry Birds’ün yapımcısı Rovio, daha küçük ve daha kârlı bir şirkete dönüşmek adına başlattığı yeniden yapılanma hamlesini devam ettiriyor. Şirket, oluşturduğu plan çerçevesinde 260 çalışanıyla daha yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Rovio CEO’su Pekka Rantala, bir dönem yeni iş seçeneklerini keşfetmek için çok sabırsız davrandıklarını belirtti ve bu heves yüzünden “çok fazla şey” ile uğraştıklarını dile getirdi. Ancak bu maymun iştahlılık, kârda düşüşe yol açınca şirket yeniden oyun yapımına öncelik verme yolunu seçti.

İş gücünde kesintiye gitme kararı, Rovio’nun biri hariç tüm birimlerini etkileyecek. Sony ile birlikte hazırlanan Angry Birds filmi için ABD ve Kanada’da mesai harcayan Rovio çalışanlarının işleri, şu an için, güvence altında kalacak.

Rovio’nun parlak günlerinin geride kaldığı göz önüne alınınca işten çıkarma kararı kulağa pek anormal gelmiyor. Ancak Angry Birds serisinin ondokuzuncu oyunu olan Angry Birds 2’nin Rovio’ya tekrar biraz canlılık kazandırdığını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER