EğlenceManşetler

Rovio App Store’dan kaldırılan Casey’s Contraptions HD oyununun haklarını satın aldığını doğruladı

Angry Birds’ün 1 milyarıncı kez indirilişini kutlamak için kısa bir video hazırlayan Rovio bu videonun sonunda yeni oyununun ipuçlarını verdi. Uzun zamandır App Store’dan dağıtılan iPad oyunu Casey’s Contraptions HD‘nin kahramanı filmin sonunda görünüyor ve izleyenleri selamlıyordu.

Bu durum, Rovio’nun Casey’s Contraptions’ın haklarını oyunun geliştiricisinden aldığı şeklinde yorumlanmıştı ki, Rovio Gamasutra’ya yaptığı açıklamayla bu durumu doğruladı. Rovio’nun franchise geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Ville Heijari Snappy Touch kurucusu Noel Llopis ve Mystery Coconut kurucusu Miguel A. Friginal ile çalışmanın muhteşem olduğunu, Casey’s Contraptions’ın ise ilk oynayıştan itibaren aşık oldukları bir oyun olduğunu kaydetti.

Heijari, bu oyunun eğlenceli, yüksek oranda çekici ve anlaşılır yapısı sayesinde kendi elindeki oyunlarla büyük bir uyum gösterdiğini, şu anda bu oyunu geliştirmek için çalıştıklarını ve zamanı geldiğinde bunu yeniden Rovio tarzı bir lansmanla daha geniş kitlelerle buluşturacaklarını söyledi.

Casey’s Contraptions HD bu gelişmelerle eş zamanlı olarak App Store’dan kaldırıldı. Angry Birds’ün geliştiricisi yeni oyunu bu yaza hazır hâle getirmeyi planlıyor. Oyunu ilk etapta iOS ve Android platformlarında göreceğiz, sonrasında diğer platformlar da hızlı bir şekilde kapsama alınacak.

İlgili – Pocketgamer
İlgili – Gamasutra

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER