EğlenceManşetler

Rovio Angry Birds’ün takipçisinin adını açıkladı: Amazing Alex

Angry Birds’ün yaratıcısı Rovio yeni oyunuyla ilgili ipucunu öfkeli kuşların bir milyarıncı kez indirimesi şerefine hazırladığı teşekkür videosunun sonunda vermişti. Video sonunda yer alan sarı saçlı çocuğun Rovio’nun gelecek oyununun kahramanı olduğu doğrulanmıştı. İşin ilginç tarafı bu kahraman daha önce de Casey’s Contraptions oyununda karşımıza çıkmıştı.

Rovio’nun CEO’su Finlandiya’da yayın yapan bir TV kanalına Angry Birds’ün halefi olacak yeni oyunun adını açıkladı: “Amazing Alex”. Eğitici nitelikte bir oyun olacak “Amazing Alex” bir şeyler inşa etmeye meraklı genç bir erkek çocuğun maceraları etrafında kurgulanacak. Casey’s Contraptions bu oyunun temellerini oluşturuyor.

Rovio için bu oyunu daha kaliteli hâle getirmek oldukça önemli, üstelik Angry Birds kadar yüksek bir başarı yakalamasını istiyorlarsa. Tüm zamanların en başarılı oyunu olarak nitelendirilen Angry Birds’ün indirme sayısı 1 milyarı geçmişti ve bu oyun sayesinde Rovio da ilk çeyreği 75.4 milyon avro gelirle kapatmayı başardı. Bu tablo Amazing Alex oyunu için çıtanın oldukça yüksekte olduğunu gösteriyor. Rovio CEO’su Mikael Hed de standartları yüksek tutmaları gerektiğinin farkında ve kalite baskısının oldukça fazla olduğunu dile getiriyor.

Amazing Alex’in ne zaman yayınlanacağı henüz açıklanmadı.

İlgili – The Next Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER