Ulaşım

Rolls-Royce yeni otomobili Dawn’ı tanıttı

rolls-royce-dawn-090915-12

“Ultra lüks otomobil” denince akla gelen ilk markalardan biri olan Rolls-Royce, yeni otomobili Dawn’ı görücüye çıkardı. Üstü açılabilen, dört koltuklu Dawn, köklerini şirketin nispeten daha uygun fiyatlı modelleri Ghost ve Wraith’ten alıyor.

Rolls-Royce tarafından yapılan açıklamada, Dawn şirketin “bugüne kadarki en seksi otomobili” olarak tanımlanıyor. Özellikle otomobildeki turuncu koltuk döşemeleri ve “geceyarısı safiri” kaplamalar, bu algıyı destekler unsurlar olarak göze çarpıyor. Otomobilin kasasının da klasik Rolls-Royce modellerine kıyasla “genç işi” gibi durduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Otomobilin üstünün sert materyaller yerine daha yumuşak bir materyalle kapatılması biraz garip karşılansa da, Rolls-Royce bu seçimin estetik kaygılar çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtiyor. Otomobilin üstü, saatte 50 kilometre hızla ilerlerken maksimum 22 saniye içinde açılabiliyor.

Rolls-Royce Dawn’da 6.6 litrelik 563 beygir gücüne sahip V12 motor bulunuyor. Bu motor sayesinde 2.5 tonluk otomobil 0’dan 100 kilometre hıza 4.9 saniyede çıkabiliyor. Rolls-Royce Dawn’un 2016 modellerinin tamamı şimdiden satılmış durumda. Otomobilin sevkiyatına ise önümüzdeki yılın ilk günlerinde başlanacak.

İLGİLİ HABERLER