Teknoloji

ROG Zephyrus Duo 16 sızıntısında heyecan verici yenilikler var

asus rog zephyrus duo 15

2022 model Asus oyun dizüstü bilgisayarına ait olduğu öne sürülen bir sızıntı, sadece bu bilgisayara bakış atmayı sağlamıyor, aynı zamanda AMD ve Nvidia’nın dizüstü bilgisayarlarda yeni nesil PC oyunlarına güç verecek ve daha önce duyurulmamış bileşenlerini de ortaya koyuyor.

Bu sızıntı, kayıtları resmi Bluetooth web sitesinde bulmuş gibi görünen My Laptop Guide sitesinden geliyor. Sızan bilgiler, görünüşe göre en az üç farklı konfigürasyonda sunulacak olan Asus ROG Zephyrus Duo 16 GX650’ye ait.

En üst düzey yapılandırmada bir AMD Ryzen 6900HX CPU ve bir Nvidia RTX 3080 Ti GPU bulunuyor. Her iki bileşenin de, AMD ve Nvidia tarafından 2022’de sunulacak olan üst düzey dizüstü bilgisayarlarda yer alacak seçenekleri temsil ettiği söyleniyor.

rog zephyrus duo 16

Çıkışı yakında beklenen AMD 6900HX, 6nm işlem düğümü üzerine kurulu “Rembrandt” Zen 3+ serisinin bir parçası olarak nitelendiriliyor. Sekiz çekirdek ve 16 iş parçacığıyla öne çıkıyor ve ayrıca bir RDNA 2 entegre GPU içeriyor.

Eşleştirildiği Nvidia RTX 3080 Ti’nin hem standart tam güçlü modelde hem de daha düşük güçlü “Max-Q” varyantında sunulacağı belirtiliyor. Nvidia, 2021’de bir masaüstü RTX 3080 Ti piyasaya sürse de, bu haberlerin doğru çıkması durumunda bu dizüstü bilgisayar kısmı yeni bir gelişme olacaktır.

Her şey burada bitmiyor. Görünüşe göre dizüstü bilgisayarı 48 GB’a kadar DDR5-4800 ve 8 TB’a kadar PCIe Gen 4 NVMe depolama gibi bileşenlerle donatmak mümkün olacak. Bu, onu DDR5 kullanan ilk AMD destekli dizüstü bilgisayar yapacak ve Intel’in yaklaşan Alder Lake seçenekleriyle iyi bir şekilde rekabet edecektir.

Mükemmel görünen teknik özellik sayfasındaki tek olumsuzluk olarak 16 inç, 1080p ekranın varlığını öne sürebiliriz. Ancak, bu ekranda 300Hz yenileme hızına sahip olarak çözünürlüğün düşüklüğünü telafi ediyor. Belki Asus, Zephyrus Duo 15 SE’de yaptığı gibi bir 4K seçeneği ekler.

ROG Zephyrus Duo 15, geçen yıl çıkmıştı ve en iyi oyun dizüstü bilgisayarlarından biri olarak nitelendiriliyordu. Mükemmel performansa, muhteşem bir 4K ekrana ve gerçekten benzersiz ve işlevsel bir ikincil ekrana sahip. Bu yeni ROG Zephyrus Duo 16, halefinin çizgisini sürdürecek, hatta üstüne yenilikler ekleyecek gibi görünüyor. Asus’un bu dizüstü bilgisayarı resmi olarak ne zaman duyuracağına dair bir haber yok, ancak bir ay kadar sonra gerçekleşecek CES 2022 kapsamında bir duyuru bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER