Manşetler

Asus ROG Phone 3 tanıtıldı: Snapdragon 865 Plus işlemci, 144Hz ekran

asus rog phone 3

Asus’un merakla beklenen yeni akıllı oyun telefonu ROG Phone 3 sonunda gözler önüne çıktı. ROG Phone serisinin en yeni üyesi, beraberinde farklı oyun deneyimleri için yeni aksesuarlar da getirdi. Asus ROG Phone 3’te en çok dikkat çeken noktalardan birisi ise kullanıcılara sunulan geniş kontrol imkanları oluyor. Kullanıcılar işlemcinin çalışma hızından telefonun şarj oluşuna kadar pek çok unsuru kendi tercihleri doğrultusunda kişiselleştirebiliyor.

ROG Phone 3’ün kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemci bulunuyor. Asus’un yeni telefonu, bugün duyurulan Lenovo Legion Phone Duel ve Samsung Galaxy Z Flip 5G ile birlikte Snapdragon 865 Plus işlemci taşıyan ilk cihazlardan biri oldu. Telefonun “Strix Edition” isimli versiyonunda ise standart Snapdragon 865 işlemci bulunuyor.

Snapdragon 865 Plus’ın çalışma hızı 3.09 GHz. Bu da standart Snapdragon 865’e kıyasla yüzde 10 oranında daha hızlı bir işlemci performansı sağlıyor. Wi-Fi 6E desteği de Snapdragon 865 Plus’ın mümkün kıldıkları arasında bulunuyor.

Snapdragon 865 Plus işlemci taşıyan versiyonda kullanıcılar 12 veya 16 GB RAM arasında seçim yapabiliyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 GB’den 512 GB’ye kadar uzanıyor. Strix Edition’da ise bellek seçenekleri 8 GB’den başlıyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor. Tüm versiyonlarda LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama alanı kullanıldığını belirtmekte fayda var.

ROG Phone 3’ün kutusundan AeroActive Cooler 3 soğutucu da çıkıyor. Akıllı telefonun arkasındaki havalandırma, fanın sıcaklığını büyütülmüş bakır alana üflemesini sağlıyor. Buhar haznesinin tasarımı da yenilenen unsurlar arasında bulunuyor. Asus ROG Phone 3’ün suya dayanıklı olmadığını belirtmekte fayda var.

Asus ROG Phone 3 ekranın yenileme hızı konusunda tercihi kullanıcıya bırakıyor

ROG Phone 3’ün 6.6 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı 144Hz yenileme hızını destekliyor. Ancak kullanıcılar 120 veya 90Hz ayarlarından birini de seçebiliyor. Bu ayarı spesifik olarak belirlemek istemeyenler ise otomatik seçeneğini tercih edebilir. Bu seçenekte ROG Phone 3, ekranın yenileme hızını ekrandaki içeriğe göre otomatik olarak ayarlıyor.

Asus ROG Phone 3 Strix Edition
Asus ROG Phone 3 Strix Edition

Asus ROG Phone 3’ün ultrasonik “omuz” tuşları da artık daha yoğun biçimde kişiselleştirilebilecek. Kullanıcılar ekstra kontrole ihtiyaç duymaları durumunda bu butonların her birini iki parçaya ayırabilecek ve bunlara farklı işlevler atayabilecek.

Asus ROG Phone 3’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 6000 mAh kapasiteli pili veriyor. 30W hızlı şarj desteğine sahip bu pil, USB PD standardını destekliyor. Asus’tan verilen bilgiye göre, 46 dakikalık bir şarj işlemiyle telefonun pili yüzde 70 doluluk oranına ulaşıyor.

Asus’un yazılımı kullanıcılara şarj konusunda tam kontrol imkanı veriyor. Kullanıcılar pil sağlığını korumak adına maksimum doluluk oranını yüzde 80 veya 90 olarak sınırlandırabiliyor veya şarj hızını 10W’a çekebiliyor.

Asus ROG Phone 3 üç arka kamerayla geliyor

Asus ROG Phone 3’ün arkasında üç kamera bulunuyor. Ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 5 megapiksel makro kamera sistemi tamamlıyor. Telefonun önünde ise 24 megapiksel sensör bulunuyor.

Ana kamera 8K 30fps ve 4K 120fps video kaydı yapabiliyor. Rüzgar Filtresi, telefonun dört mikrofonundan yararlanarak video kaydında rüzgar sesini minimuma indirmeyi sağlıyor.

Asus ROG Phone 3 kullanıcıları Android 10’la birlikte Zen UI veya ROG UI kullanıcı arayüzlerinden diledikleri bir tanesini tercih edebilecek.

Asus ROG Phone 3, Avrupa’da 1000 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. 1000 avro ödeyenler 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanına sahip olacak. 16 GB RAM isteyenlerin ise 1100 avro ödemesi gerekecek. 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip Strix Edition ise 800 avro karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER