Manşetler

Rode, yeni amiral gemisi kablosuz mikrofon sistemi Wireless Pro’yu sunuyor

rode wireless pro

Rode’un ilk Wireless GO mikrofon sistemi, birçok YouTube yapımcısı için çalışma şeklini değiştirmiş olabilir. İlk kablosuz mikrofon sistemi olmamasına rağmen, içerik oluşturuculara odaklanması sayesinde oldukça popüler hale geldi. Bu başarı, Rode’un tanımladığı kategoride hayran kazanmış birçok rakip ürüne ilham verdi. Şimdi ise Rode, içerik oluşturucular için yeni amiral gemisi kablosuz mikrofon sistemi Wireless Pro ile giderek kızışan rekabette karşılık veriyor.

Wireless Pro’nun öne çıkan özelliği, artık mikrofon kazanç seviyelerini ayarlama konusunda endişelenmenize gerek olmayacak anlamına gelen 32-bit float kaydının yerleşik olmasıdır. Bu özellik, yerleşik kaydın çok yüksek sesle “kesilmesinin” veya bozulmasının neredeyse imkansız olacağı anlamına gelir. Pratikte, kameranızdaki ses biraz fazla yüksek gittiğinde bile kullanılabilir bir kaydınızın olması gerekir, bu da kötü ses yüzünden üretimin mahvolması durumunda yaşanan endişeyi azaltabilir.

Wireless Pro, 32-bit float kaydını ana akıma taşıyabilir. Bu özelliği zaten sunan uzman ses kaydediciler bulunuyor. Aslında Rode, bu özelliği NT1 hibrit stüdyo mikrofonunda zaten sunuyordu, ancak Wireless Pro vericilerine birçok farklı mikrofon takabileceğinizden, 3.5 mm jakına besleme yapabildiğiniz sürece 32-bit float’ta geniş çeşitlilikte ses içeriği kaydetme kapısını da açmış oluyor.

Ayrıca, yapım sürecini daha da düzene sokmak adına Wireless Pro, gelişmiş zaman kodu yeteneğine de sahip, böylece bunun için harici bir cihaza ihtiyaç duymayacaksınız. Ancak bunu, mikrofon için eşlik eden uygulama olan Rode Central üzerinden ayarlamanız gerekecek. Bu ayarı cihazda yapma seçeneği yok.

rode wireless pro

Wireless Pro’nun şarj kılıfı standart olarak dahil edilmiş ve iki tam şarj sağlayabiliyor. Yeni modelle standart olarak gelen kılıfın tüm sistem için iki tam şarj sunabileceğini belirten şirket, vericilerin ve alıcının belirtilen pil ömrünün yaklaşık yedi saat olduğunu dile getiriyor. Yani Wireless Pro, toplamda en az 20 saat kayıt yapabilmek yeterlilik gösteriyor.

Diğer önemli bir güncelleme ise geliştirilmiş menzil. Wireless GO II‘nin yaklaşık 200 metre menzili var. Yeni Pro modeli ise bunu 260 metreye genişletiyor ki bu, DJI’in rakip ikili mikrofon sisteminin 250 metrelik menzilinden biraz daha fazla.

Rode, daha uygun fiyatlı Wireless ME setini tanıttığında, alıcının kulaklık/izleme portundaki bir TRRS kulaklık aracılığıyla “anlatıcı” mikrofon olarak ikiye katlanma fikrini ortaya atmıştı. Bu özellik Pro’ya da taşınıyor, böylece üç farklı konuşmacıyı, bunlardan birinin kablolu olacağı şekilde kaydedebilirsiniz.

Ayrıca, yaka mikrofonunun kazara yerinden çıkmamasını sağlayacak kilitli 3.5mm jaklar gibi küçük ancak hoş güncellemeler de var. Sistem, takılı olduğu kameranın aktif olduğunu tespit edebilir ve bu bilgiyi güç kullanımını optimize etmek için kullanabilir.

rode wireless pro

DJI’nın çift mikrofonlu rakip ürünü yurt dışında 330 dolar perakende satış fiyatına sahip. Rode Wireless Pro’nun maliyeti ise 399 dolar olacak. Arada açık bir fiyat farkı var, ancak şirket, paketin bir parçası olarak iki adet Lavalier II mikrofonu da sunuyor. Lavalier II yaka mikrofonunun kendi başına 99 dolar, (Türkiye’de yaklaşık 3700 TL’ye satılıyor). Bu nedenle Rode Wireless Pro paketi, tek başına kapsamlı bir çözüm arayanlar için gayet cazip görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER