Eğlence

Rocket League için sınırlı süreli battle royale modu geliyor

rocket league battle royale

Battle royale (büyük savaş) modu bulunan oyunlar kervanına Rocket League de katılıyor. Rocket League’in geliştiricisi Psyonix’in Fortnite‘ın geliştiricisi Epic Games’in çatısı altında olduğunu düşününce bu hamle kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor.

“Knockout Bash” adını taşıyan sınırlı süreli oyun modu, “araba futbolu” ile büyük savaş modunun “sona kalan kazanır” dinamiğini birleştiriyor. Sekiz oyuncu birbirlerine saldırarak ve sürekli küçülen “Safezone” isimli güvenli bölge içinde hayatta kalmaya çalışıyor. Bu Fortnite oyuncularına tanıdık gelse de, Rocket League’in bazı ekstra yorumlar getirdiğini belirtmek gerekiyor.

Örneğin, oyuncular ancak üç kere elendikten sonra oyundan çıkabiliyor. Buna ek olarak, silahlar ortalıktan toplanmıyor. Silahlar saldırı engellenince savaşarak kazanılıyor. Bazı darbeler ani elenmeye neden olurken, bitişe altı dakika kala “ani nakavt” modu aktif hâle geliyor ve saldırılar kuvvetleniyor. Safezone’dan çıkış ise oyuncuları anında öldürüyor.

Oyuncuların yetenekleri de değişebiliyor. Kamera doğrudan rakiplere kilitlenebiliyor. Daha hızlı ve daha uzun süre zıplamanın mümkün hâle geldiği oyunda oyunculara daha kuvvetli güçlendirmeler de sağlanacak.

Rocket League battle royale modu 27 Nisan’da başlayacak ve 10 Mayıs itibarıyla sona erecek. Sadece bu mod için üç özel harita sunulacak.

İLGİLİ HABERLER