Eğlence

Rock Band’in yeni nesil konsollara yönelik bir versiyonu üstünde çalışıldığı söyleniyor

rock-band-3-splash

Birkaç yıl boyunca müzik oyunları konsol pazarının en popüler oyunları olmayı başardı. Guitar Hero ve Rock Band serileri hatrı sayılır bir süre boyunca listelerin zirvesinde yer alsa da, zamanla bu popülarite ortadan kayboldu. Ancak Rock Band’in yeni versiyonu üstünde çalışıldığına dair haberler, bu popülaritenin yeniden canlanabileceğini gösteriyor.

Bloomberg’de yayınlanan habere göre, Harmonix Music Systems Inc. Sony PlayStation 4 ve Microsoft Xbox One için bir Rock Band versiyonu hazırlıyor. Haber kaynağı konuya ilişkin resmi açıklama yapmayı reddederken, planların halen gizli tutulduğunu belirtti.

Analistlere göre, Guitar Hero ve Rock Band gibi müzik oyunlarının popülaritesinin eksilmesinde ana kitlelerinin geçici oyunculardan oluşması önemli rol oynuyor. Geçici oyuncuların ilgisi konsollardan mobil cihazlara kaydığı için müzik oyunlarının popülaritesini yitirdiği düşünülüyor.

Müzik oyunlarının 2008’de yüzde 18 olan ABD yazılım satışlarındaki payı, günümüzde yüzde 1’e kadar inmiş durumda. Müzik oyunlarının sektör payının bu denli düştüğü bir dönemde yeni Rock Band oyununun gelişim sürecinin ne yönde ilerleyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER