Eğlence

Rock Band 4 kitle fonlama kampanyasıyla PC’ye geliyor

rock band 4

Rock Band 4’ün PC versiyonunun çıkmayacak olması, oyunun pek çok hayranını üzmüştü. Bu üzüntüye kayıtsız kalamayan yapımcı Harmonix, Rock Band’in yeni oyununu PC üzerinde deneyimlemek isteyenlere özel bir fırsat sunuyor. Bir kitle fonlama kampanyası başlatan şirket, 5 Nisan tarihine kadar 1.5 milyon dolar kaynak bulduğu takdirde oyunu Steam üzerinden Windows sistemlerine getireceğini açıkladı.

Oyun, PC üzerinde de konsollarda sunduğu deneyime çok yakın bir deneyim yaşatacak. Örneğin, oyuncular kendi şarkılarını Steam Network üzerinden satabilecek. Şarkılar dışında fare ve klavye desteğinin bulunacak olmasıysa oyuncuların ayar yapmaya çalışırken gitarla boğuşmak zorunda olmadığı anlamına geliyor.

Oyuncuların aklına en çok takılan sorulardan birisi ise eski Rock Band aksesuarlarını yeni oyunda kullanıp kullanamayacakları. Harmonix ve oyunun PC versiyonunun geliştiren Sumo Digital, mevcut kontrol cihazlarından büyük çoğunluğunun yeni oyunda da desteklenmesi için çalışıyor. Böylelikle PC üzerinde Rock Band 4 keyfi yaşamak için yeni aksesuarların satın alınmasına gerek kalmayacağı düşünülüyor. Bu kararın eski aksesuarları dolapta tozlanmaktan kurtacağını söylemek de yanlış olmayacaktır.

En yeni Rock Band oyununu PC üzerinde oynamak isteyenlerin 49 dolarlık bir bağış yapması gerekiyor. Bu bağışı gerçekleştirenler, oyunun bir kopyasına da sahip olacak. Rock Band 4, kampanya başarıya ulaştığı takdirde 2016’nın son çeyreğinde PC versiyonuyla oyun severlerin karşısına çıkacak. Fig üzerinden yürütülen kampanyaya şu ana kadar 670 kişi destek vermiş durumda. Toplanan kaynak miktarı ise 172 bin dolar seviyesinde.

İLGİLİ HABERLER