Teknoloji

Robot teknolojileri pazarında dikkate değer satın alma

irobot root robotics

iRobot en çok evde kullanılan robotlarıyla biliniyor. Ancak bu şirket yeni satın alma girişimiyle sınıflara da girmeyi planlıyor. Şirket Root Robotics adlı şirketi satın aldığını duyurdu. Bu şirket çocuklara kodlamayı öğreten bir robotu ve platformu satıyor.

Root Robotics birkaç yıl önce Harvard Üniversitesi’nde bir araştırma projesiyle yola çıkmıştı. Robot adlı ürünü de iRobot’un Roomba adlı, düz yüzeyde iki tekerleğini kullanarak giden küçük ve dairesel cihaza benziyor. Buna çocuklara robotu çizim, müzik yapımı, oyun ve benzeri işler için programlamayı öğreten bir uygulama da eşlik ediyor.

iRobot, satın almanın eğitim odaklı robot ürünlerini çeşitlendirmeye yardımcı olacağını söylüyor. Bunun yanı sıra robot teknolojisini eğitimcilere, öğrencilere ve ebeveynlere yakınlaştırma konusundaki taahhüdünü de gösteriyor.

Öte yandan; Dash ve Dot gibi robotları üreten Wonder Workshop; Botley‘nin üreticisi Learning Resource gibi şirketlerin bulunduğu bir alana giriyor. Tüm bunlar kendi uygulamaları aracılığıyla kodlama ve programlama öğretiyor.

Root, iRobot’un eğitim pazarına girmesine izin verecek. Aynı zamanda mevcut platformların gelecek ürünlerin kullanılması da söz konusu olacak. Root Robot, iRobot’un web sitesinde satışa çıktı. Tek bir robot için 199 dolarlık fiyat belirlendi. Sınıflar için 30’luk paket ise 6 bin doların altında satılıyor. Şirket 60 dolara akademik uygulama satarken, üzerinde çalıştığı beyaz tahta da 30 dolara satılıyor.

İLGİLİ HABERLER