EğlenceManşetler

Roblox artık sadece çocuklar için değil: Yenilikçi özellikler ve PlayStation’a geçiş

roblox connect

Eğlencenin ve oyunun bir numaralı sosyal platformlarından Roblox, çocuklardan yetişkinlere her yaş grubu için cazip hale gelmeye başladı. Şirket, 17 yaş ve üstü kullanıcılar için özel deneyimler ve video sohbet uygulamaları oluşturmanın yanı sıra, yapay zeka destekli bir chatbot hizmetine de sahip.

Roblox’un yenilikçi video sohbet özelliği

Roblox, geliştiriciler konferansında (RDC 2023) yeni video sohbet özelliği Roblox Connect’i duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların Roblox avatarları ile gerçek zamanlı video sohbet yapabilmelerini sağlıyor. Hatta bu sohbet, örneğin bir kamp alanı ya da iskele gibi sanal ortamlarda gerçekleştirilebiliyor. Yeni nesil facial animasyonlar sayesinde, avatarlarınız yüz hareketlerinizi taklit edebiliyor.

Roblox aynı zamanda yaratıcıları için de önemli değişiklikler yapıyor. Şirket, yaratıcıların pazaryerinde sattığı varlık ve araçlardan elde ettiği gelirin neredeyse tamamını, vergi ve ödeme işlem ücretleri düşüldükten sonra yaratıcılara bırakmayı planlıyor. Bu, yalnızca Creator Marketplace için geçerli ve avatar ile ilgili ürünlerin satıldığı genel Marketplace için geçerli değil.

Yapay Zeka destekli sohbet robotu ve PlayStation’a Geçiş

Roblox, yapay zeka destekli yeni bir chatbot olan Roblox Assistant’ı duyurdu. Bu asistan, yaratıcıların sanal dünyaları daha kolay bir şekilde inşa etmelerini sağlıyor. Örneğin, “Antik kalıntılarda bir oyun yapmak istiyorum” gibi bir komut verildiğinde, sistem otomatik olarak taşlar, yosun kaplı sütunlar ve yıkık mimarlık elementleri ekliyor. Ayrıca Roblox, Ekim ayında PlayStation 4 ve PlayStation 5 platformlarına da gelmeye hazırlanıyor.

Roblox’un günlük 65 milyon aktif kullanıcısı olduğu göz önüne alındığında, bu yeni özelliklerin platformu daha da popüler hale getireceği kesin gibi görünüyor. Özellikle de Meta’nın Horizon Worlds ve Epic Games’ın Fortnite gibi rakiplerinin yanı sıra, Roblox’un büyümeye ve kullanıcı tabanını genişletmeye devam etmesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER