Eğlence

Roblox, Meta’nın Quest VR başlıklarına geliyor

roblox quest vr

Roblox, Meta’nın Quest VR başlıklarına, yaklaşan haftalarda kullanıma sunulacak olan açık beta sürümüyle gelecek. Meta’nın konuyla ilgili blog yazısına göre, Quest 2 ve Quest Pro’da bu Quest versiyonunu deneyebileceksiniz ve Meta, Roblox’un yaklaşan Quest 3’te de çalışacağını belirtiyor.

Sanal gerçeklikte Roblox deneyimi

Meta, “Roblox, VR cihazlarını desteklemek için varsayılan oyuncu scriptlerini kullanan bazı deneyimleri otomatik olarak yayınlıyor.” diyor. “Bu deneyimlerin genellikle VR’da modifikasyon olmadan iyi çalıştığını buldular, bu yüzden Roblox VR kütüphanesini ilk günden itibaren harika içeriklerle dolduruyorlar.”

Seçilecek çok sayıda oyun ve deneyim olmalı ki, platform şu anda 15 milyondan fazla “aktif deneyim”e sahip, diyor Roblox. Ve bu Quest versiyonu ile Roblox, çapraz platform oyun desteği de sunacak. Yani; Xbox, mobil ve masaüstündeki oyuncularla karşılıklı oyun oynayabileceksiniz.

Roblox, zaten PC tabanlı sanal gerçeklik başlıkları aracılığıyla bir süredir VR’yi destekliyor, Oculus Rift, HTC Vive ve Valve Index gibi cihazlarda oynamanıza izin veriyor. Hatta şu anda Quest 2’de, başlığı bilgisayarınıza bağlayarak Roblox oynayabilirsiniz. Ancak Quest için optimize edilmiş olan yeni versiyon, daha fazla oyuncunun Roblox’ta sanal gerçeklikte oyun deneyimine başlaması anlamına gelecek ve çalıştırmak çok daha kolay olacak. Ne de olsa, sadece Meta Quest Store’dan indirilecek bir uygulama oyun deneyimine başlamak için yeterli olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER