Eğlence

Roblox, 17 yaş ve üzeri kullanıcılara özel deneyimler sunuyor

roblox

Çocuklar için bir oyun platformundan daha fazlası olma hedefiyle ilerleyen Roblox, salı günü bu hedefi desteklemek adına yaratıcılarının 17 yaş ve üzeri kullanıcılara yönelik özel deneyimler oluşturmasına imkan sağlıyor.

Yeni yaş kategorisi, bugüne dek Roblox’un izin verdiğinden daha fazla grafik içerik ve yetişkin temalarına olanak sağlayacak. Ürün yönetimi başkanı Manuel Bronstein, bu kapsamda yoğun kan akışı ve alkol kullanımı gibi unsurların da yer alabileceğini belirtiyor. 17 yaş ve üzeri deneyimlere erişimi kısıtlamak için Roblox, kullanıcıların ehliyetlerini taratıp bir selfie göndermelerini talep edecek.

Roblox’un geçtiğimiz yılki günlük kullanıcılarının yüzde 38’i 17 yaşından büyüktü ve en hızlı büyüyen kullanıcı yaş grubu 17-24 oldu. Roblox’un yaratıcılarının çoğunluğu şu anda 18 yaş üzerinde ve şirket, bu yaratıcıların platformda daha olgun dünyalar inşa etmeye hazır olduklarını düşünüyor.

roblox

Bronstein, “Bu, geliştirici topluluğu için bu demografik kesime hitap etme konusunda harika bir fırsat,” diyor. “Hem bir izleyici fırsatı yaratıyor, hem de 17 yaşından büyük olan kişilerin harcamalarına daha fazla kontrol sahibi olmaları nedeniyle yaratıcılara büyük bir gelir fırsatı sunuyor.”

Roblox’un bu kategori ile tamamen yetişkin deneyimlere hazır olmadığı açık. Daha romantik temalar kabul edilirken, cinsel aktiviteyi tasvir eden veya gerçek dünya romantik ilişkilerini arayan içeriklere izin verilmiyor. Daha grafik şiddet izin verilirken, platformun yeni kuralları “aşırı şiddet veya ciddi fiziksel veya psikolojik istismarı” yasaklıyor, yorum yapmak için bazı alanlar bırakıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER