Eğlence

Rise of the Tomb Raider 11 Ekimde PS4 için yayınlanacak

rise of the tomb raiderRise of the Tomb Raider, 2015’te Xbox One’a özel yayınlanan oyunların en iyilerinden biri olarak dikkat çekmişti. Yakında oyunun sunduğu eğlenceden PlayStation 4 sahipleri de yararlanabilecek. Lara Croft’un son macerası, Tomb Raider’ın 20. yılını kutlama amacıyla 11 Ekimde PS4 için yayınlanacak. Bu tarz gecikmeli çıkışların büyük kısmında olduğu gibi, oyunla birlikte oyuncuların ilgisini artıracak bazı ekstra içerikler sunulacak.

Oyuna yeni eklenen özellikler arasında ilk dikkat çeken ise sanal gerçeklik modu oluyor. “Blood Ties” adını taşıyan DLC hikaye bölümü, PlayStation VR ile birlikte çalışacak. Dileyen oyuncular sanal gerçeklik başlığı olmadan da söz konusu bölümü oynayabilecek. “Lara’s Nightmare” (Lara’nın Kabusu) isimli yeni hikaye görevi, ortak operasyon eklentisi ve “dayanıklılık modu” oyunun diğer yenilikleri arasında bulunuyor. Ortak operasyon modunda iki oyuncu bir araya gelerek takım oluşturuyor ve mümkün olduğunca uzun süre hayatta kalarak oyunun lider panolarına girebiliyor.

Oyuna eklenen bir diğer özellik ise tek oyunculu deneyim için hazırlanan ekstra zorluk seviyesi oldu. “Extreme Survivor” adını taşıyan bu seviyede oyunun tüm kontrol noktaları kaldırılıyor. Hayatta kalmanın tek yolu ise oyunun kaydedilmesini sağlayan kamp ateşini yakacak kaynakları bulmaktan geçiyor.

Rise of the Tomb Raider görsel değişime saygı duran ekstralar da barındıracak

Oyuna eklenen diğer ekstralar ise Lara Croft’un son yıllarda görsel açıdan geçirdiği değişime bir tür saygı duruşu niteliği taşıyor. Oyuncular diledikleri takdirde ana hikaye modunu beş farklı poligon tabanlı karakter modeliyle birlikte yeniden oynayabiliyor. Bunun oyuna alışılagelmişin dışında bir görüntü kazandıracağını tahmin etmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER