EğlenceManşetler

Netflix’in Osmanlı dizisinin yayın tarihi belli oldu

rise of empires: ottoman

Çevrimiçi video içerik platformu Netflix, orijinal Türk yapımlarına bir yenisini daha ekliyor. Rise of Empires: Ottoman (İmparatorlukların Yükselişi: Osmanlı) adını taşıyan diziye dair ilk detaylar Netflix tarafından paylaşıldı.

Netflix’in “belgesel dizi” olarak tanımladığı projenin kadrosunda usta oyuncular yer alıyor. Dizinin başrollerini Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tolga Tekin, Ushan Çakır ve Damla Sönmez paylaşıyor.

Rise of Empires: Ottoman’ın altı bölümden oluşan ilk sezonu, 24 Ocak 2020’de tüm dünyada Netflix abonelerinin karşısına çıkacak.

Rise of Empires: Ottoman senaryosu önemli isimlerin danışmanlığında kaleme alındı

Belgesel dizisinin senaryosu Prof.Dr. A.M Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan’ın danışmanlığında kaleme alınırken, yönetmen koltuğunda Emre Şahin oturdu. Karga Seven ve STX Entertainment’ın ortak yapımı olan dizinin çekimleri İstanbul’da gerçekleştirildi.

Dizide tarihe damgasını vuran padişahlardan Fatih Sultan Mehmet’in yükselişi ve İstanbul’un fethini konu alınıyor. Dizide dönemin Osmanlı İmparatorluğu’na da farklı bir açıdan yaklaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER