Eğlence

Riot Games’in CEO’su Nicolo Laurent Görevini Dylan Jadeja’ya Devrediyor

riot games dylan jadeja
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Riot Games’in CEO’su Nicolo Laurent, görevini bırakıyor ve yerini şirketin mevcut global başkanı Dylan Jadeja alıyor. 2009 yılında Riot Games’in yalnızca “40 kişilik bir startup” olduğu dönemden bu yana şirketin önemli bir parçası olan Laurent, 2017 yılında CEO pozisyonuna geçmişti. Laurent’un liderliğinde Riot Games, cinsiyetçi bir “erkek kardeş kültürü” oluşturmakla suçlanmış, Laurent kişisel olarak eski yönetici asistanına yönelik cinsel saldırı suçlamalarına maruz kalmış (ve daha sonra aklanmış) idi.

Laurent, görevini bırakmasının ardından ailesine daha fazla odaklanmak için danışmanlık rolüne geçeceğini belirtti. CEO değişiminin 2023 yılının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Nicolo Laurent, açık bir mektupta “Bu haber ani gelebilir ama açıkça söylemek gerekirse, bu karar bir süredir aklımda.” dedi ve “Riot ile uzun ve harika bir yolculuğum oldu.” diyerek, Riot’ta danışman olarak “gelecek yıllarda da” kalmayı planladığını belirtti.

Yeni CEO Dylan Jadeja, Riot Games’in en güvenilir ve otantik oyun şirketi olma hedefinden şaşmayacaklarını belirtti ve “Şirketi oyuncular için, oyuncular tarafından inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Riot Games, 2018’de sekiz kadın eski çalışanın açtığı ayrımcılık ve taciz davasını 100 milyon dolar karşılığında çözüme kavuşturmuştu.

İLGİLİ HABERLER