Eğlence

Riot Games 500’den fazla çalışanını işten çıkarıyor

riot games

Riot Games küresel ölçekte 500’den fazla çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Şirket, 530 çalışanıyla vedalaşacak. Bu da küresel iş gücünün yüzde 11’lik kısmına tekabül ediyor. Söz konusu üzücü karar, biri şirket çalışanlarına diğeri de oyunculara yönelik iki ayrı açıklamayla duyuruldu.

Riot Games ayrıca 21 Şubat’ta piyasaya sürülecek olan Bandle Tale: A League of Legends Story de dahil olmak üzere altı oyun üzerinde çalışan yayın şirketi Riot Forge’u da kapatma kararı aldığını açıkladı.

CEO Dylan Jadeja ve eş başkan Marc Merrill’in imzasıyla yayınlanan mektupta Forge, “Riot çalışanları en sevdikleri bağımsız geliştiricilerle ortaklık kurduğunda neler olacağını gösteren bir deney” olarak tanımlandı ve artık iç projelere yeniden odaklanma zamanının geldiğini dile getirdi. Bandle Tale’in yayınlanmasıyla birlikte Forge’un operasyonları da sonlandırılacak.

Riot yöneticileri aynı zamanda 2020’de yayınlanan dijital kart oyunu Legends of Runterra’nın finansal açıdan iyi bir performans sergilemediğini doğruladı. Bu oyunu daha sürdürülebilir hâle getirmek için geliştirme ekibini küçültme kararı alan şirket, “Şampiyonların Yolu” isimli tek oyunculu moda odaklanacak.

Riot Games küçülmeye giden tek oyun şirketi değil

Riot Games oyun endüstrisindeki işten çıkarma dalgasının en son katılımcısı oldu. Oyun şirketleri 2023’te toplamda 9000 civarında çalışanla yollarını ayırmıştı. Embracer Group ve Unity yaklaşık 900’er kişiyi, Epic Games 830 kişiyi, EA ise 1000’den fazla kişiyi işten çıkarmıştı. 2024’ün de teknoloji endüstrisinin genelinde benzer hamlelerle başlaması, can sıkıcı bir durumu işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER