Teknoloji

RIM’in mâli tablosu parlak, geleceğe dair planları iddialı

Research in Motion mâli yılının sonuna geldi ve geride kalan son çeyreğe dair tablosunu açıkladı. Şirket 5.2 milyar dolar ile 5.6 milyar dolar arasında gelir beklediğini açıklarken, hisse başına kaydedilen kazanç da 1.47$ ile 1.55$ arasında bekleniyor. Bu rakamlar oldukça iyi görünebilir, ancak analistlerin beklentisi hisse başına 1.65$’lık bir kazanç elde edileceği yönündeydi.

RIM, 2010 mâli yılına göre yüzde 43 artış gösterecek şekilde 52.3 milyon BlackBerry akıllı telefon satmayı başardı. Öte yandan, 2011 mâli yılında elde edilen gelirler bir önceki yıla göre yüzde 33 artış göstererek 19.9 milyar dolara yükseldi. Son mâli çeyrekteki gelirlerin yüzde 81’inin cihazlardan, yüzde 16’sının servislerden, yüzde 3’lük kısmının ise yazılım ve diğer gelir kalemlerinden geldiği kaydedildi.

BlackBerry PlayBook’u 19 Nisanda piyasaya süreceğini doğrulayan RIM önümüzdeki dönemde daha fazla alt uç cihaz satmayı hedefliyor. Ayrıca QNX etrafında geliştireceği yazılım ve servislerden sağlam gelir elde etmeyi umuyor. Aslında QNX geleceğin süper telefonları için geliştirilmiş bir iletim sistemi olarak lanse edilmişti. RIM’in düzenlediği telekonferansta BlackBerry OS 6.1’e yüzeysel olarak değinilmesi, QNX’in RIM’in odağında bulunduğunu kanıtlayan bir delil sayılabilir. Eğer herşey planlar dahilinde ilerlerse, 2012 yılı içinde RIM’in süper telefonlarını görmeye başlayabiliriz.

İlgili – Marketwire

İLGİLİ HABERLER