Teknoloji

RIM’in geride kalan ilk çeyreğe ait finans raporu tahminlerin altında sonuçlar içeriyor

Research In Motion 2012 mâli yılına ait ilk çeyrek raporunu açıkladı. RIM’in Mayıs çeyreğine ait sonuçları analistlerin tahminlerinin altında görünüyor. Şirketin ilk çeyrek geliri tahmin edilen 5.5 milyar doların altında olacak şekilde 4.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Cihaz satışları ise tahmin edilen 13.5 milyon rakamının altında kaldı ve 13.2 milyon olarak kaydedildi.

RIM geçen yılın aynı çeyreğinde 769 milyon dolar net gelir elde etmişken, bu yılın aynı döneminde net gelir 695 milyon dolar olarak hesaplandı. Hisse başına kazanç ilk çeyrekte tahminlerin çok az üstüne çıktı ve 1.33$ olarak belirlendi. RIM’in geride kalan çeyrekte elde ettiği gelirlerin yüzde 78’i donanımdan, yüzde 20’si servislerden, yüzde 2’si ise yazılım ve diğer gelirlerden oluşuyor.

RIM’in ikinci çeyrek için yaptığı öngörülere göre, 4.2 ile 4.5 milyar dolar arası gelir beklentisiyle şirket analistlerin 5.46 milyar dolarlık gelir beklentisinin altında kalmışa benziyor. Hisse başına gelir ise, analistlerin tahmini olan 1.40$ yerine 0.75-1.05$ aralığında gelecek şekilde bekleniyor. Tüm yıl bazında ise RIM hisse başına gelir tahminini 7.50$’den 5.25$-6$ aralığına çekti.

Şirketin eşbaşkanlarından Jim Balsillie yayınlanan basın açıklamasında ilk çeyrekte görülen yavaşlamanın ikinci çeyrekte de devam edeceğini, yeni ürün tanıtımlarının ağustos sonuna atılması nedeniyle ikinci çeyrekte tahmin edilenden daha düşük sonuçlar elde edileceğini belirtti. RIM, çok yakında operasyonlarında düzenlemeye gideceğini, bu çalışmaların işten çıkarmaları da kapsadığını vurguladı.

İlgili – BGR

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER