Teknoloji

RIM’in BlackBerry PlayBook’ta koyduğu Android kısıtlamaları hüsrana uğrattı

RIM, BlackBerry PlayBook sahiplerinin Android uygulamalarını çalıştırmak için gerek duyacakları araç yayınlandıktan sonra QNX tabletleriyle neler yapabilecekleri konusunda bilgi verdi. Bu hafta Romanya’da düzenlenen Droidcon 2011’de yer alan RIM mühendislerinin açıkladıkları liste içinde SIP VoIP ve bileşenlerin yer almaması hayalkırıklığı yarattı. Üstelik Google Haritalar veya yazıdan sese çevirme destekli hiçbir uygulama da çalışmayacak.

Bu arada Google’ın uygulama içi ödeme sistemini kullanan hiçbir uygulama da desteklenmeyecek. Buluttan cihaza mesajlaşma sistemi de RIM’in oynatıcı motoru tarafından desteklenebilir olmayacak. Android’e özel canlı duvarkağıtları da ve Android’in kendine has geliştirici aracıyla geliştirilen hiçbir şey kullanılabilir olmayacak. Son olarak, başlatıcıya bağlı birden fazla aktiviteden oluşan uygulamalar da çalışmayacak.

Bu açıklamalar Android uygulama desteğinin PlayBook’un kurtuluşu olacağını düşünenler hüsrana uğratmışa benziyor. PlayBook sahipleri de iki farklı platformu kullanabilme imkânı bulacakları için mutlu olmuştu, ancak Android tarafındaki destek sınırlı olacak gibi görünüyor. RIM mühendislerinin ödün vermesinin gerekçesi olarak iki farklı platforma özel uygulamaların bir arada düzgün bir şekilde bulunabilmesini gösteriyor. Kaç Android uygulamasının BlackBerry PlayBook ile düzgün şekilde kullanılabileceği de şu an için bilinmiyor.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER