Teknoloji

RIM’in BBX ile çalışan ilk BlackBerry akıllı telefonu “Surfboard” adını taşıyabilir

RIM’in BBX tabanlı gelecek nesil BlackBerry akıllı telefonlarından bir tanesinin “Surfboard” yanı “sörf tahtası” adını taşıyacağı dedikodusu ortalıkta dolaşmaya başladı. Daha önce “London” kod adıyla ve çeşitli fotoğraflarla birlikte internete sızan bu cihaz RIM’in tasarım açısından geleneksel BlackBerry çizgisinden vazgeçtiği şeklinde yorumlanmıştı.

İsim konusundaki dedikoduların doğruluğu konusunda şüpheler olmakla bile, dedikoduların temelsiz olduğunu söyleyemeyiz. RIM geçtiğimiz yılın temmuz ayında Kanada Fikri Haklar Ofisi üzerinden BlackBerry Surfboard adının haklarını almıştı. Şirket geçen mayıs ayında da şimdiye kadar kullanmadığı bu markanın kullanım hakkını uzatmıştı. RIM’in bu markayı kullanma zamanı artık gelmiş olabilir.

BlackBerry London veya Surfboard, adı her neyse, bu cihazın 2012’nin ortasına kadar çıkması beklenmiyor. Bu durumda adla ilgili yeni ve farklı şeyler duyabiliriz. Bu arada BlackBerry PlayBook tabletin daha önceleri “Surfbook” olarak anıldığını da hatırlatalım. Surfbook da RIM’in tescillediği markalar arasında yer alıyordu.

İlgili – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER