Teknoloji

RIM’in başına yeni bir yönetim kurulu başkanı gelebilir

Zor günler geçiren BlackBerry üreticisi RIM yeni bir yönetim kurulu başkanına hazırlanıyor. Mevcut eş-CEO’lar Mike Lazaridis ve Jim Balsillie’nin mevcut yönetim kurulu başkanlığı pozisyonlarından ayrılarak hissedarlardan gelen tepkileri yatıştırmaya çalışacağı söyleniyor. Bağımsız direktör Barbara Stymiest yönetim kurulu başkanlığı için ilk aday olarak gösteriliyor.

RIM hakkında geçtiğimiz temmuz ayında Kanada devleti tarafından bir inceleme başlatılmıştı. Bu incelemenin ay sonunda tamamlanması ve ilgili raporun çıkması bekleniyor. Bundan sonraki 30 günlük süre içinde de yönetim kurulunun tavsiyelerini iletmesi gerekmekte. Kanadalı şirketin yaşadığı mâli zorlukların ardından yatırımcıların ayaklanmaya başladı,  Lazaridis ve Balsillie’nin eşbaşkanlıktan ve hatta yönetim kurulu üyeliklerinden bile ayrılmaları istenir oldu.

İnceleme sonucu hazırlanacak raporda ne gibi kararların yer alacağı henüz belli değil, ancak kaynaklar çeşitli seçeneklerin masada olduğunu belirtiyor. Kanada’da çeşitli şirketlerde üst düzey yöneticilik yapmış olan Stymiest’in bağımsız sıfatıyla RIM’in yönetim kurulunun başına geçeceğine yönelik beklentiyse bir hayli fazla.

RIM’in satışıyla ilgili çeşitli fikirler de masada bulunuyor. Hatta bazı taliplerin olduğu da ara ara dile getiriliyor. Son olarak Microsoft ve Nokia’nın RIM’i almaya talip olduğu medyaya yansımıştı. Ancak RIM’in eşbaşkanları BlackBerry 10 cihazları çıkmadan önce bir satış fikrini düşünmüyorlar. BlackBerry 10 cihazının piyasadaki durumuna göre satış veya yola devam etme kararını vermeyi planlıyorlar olmalı. BlackBerry 10 cihazlarının yılın ikinci yarısından itibaren geleceğini göz önünde bulundurursak, RIM’in satış seyrinin şekillenmesi, yani satışın olup olmayacağının kararının verilmesi gelecek yılı bulacaktır.

İlgili – Financial Post

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER