Teknoloji

RIM’e göre Apple kurallara aykırı şekilde vekil oylar toplamaya çalışıyor

Geleceğin SIM kartının nasıl olacağı konusunda tartışmalar giderek ısınıyor. ETSI’nin gerçekleştireceği oylama öncesinde Nokia bir açıklama yapmış ve Apple’ın teklifinin kabul edilmesi durumunda önem arz eden patentleri vermemekle tehdit etmişti. RIM de Cupertino şirketine yaylım ateşinde bulunmaktan geri kalmadı.

RIM, Apple temsilcilerinin şirket üyeliklerini değiştirdiklerini ve böylelikle dolaylı olarak vekil oylar atabileceklerini gözlemlediğini kaydetti. RIM’in iddiasına göre Apple çalışanı olduğuna inandığı üç kişi Bell Mobility, KT Corp. ve SK Telekom gibi şirketler adına kayıt yaptırdı. Ancak bunların oy vermemesi gerekiyor, çünkü ETSI kuralları vekaleten oy kullanmayı yasaklıyor.

Eğer RIM’in iddiaları doğruysa, ETSI’yi etkilemek ve kendi lehine bir nano-SIM standardı geçirmek için yoğun kulis faaliyeti yapan ve çeşitli hamlelere girişen şirketlerin davranışlarına yeni bir örnek eklenmiş olacak. RIM, ETSI’ye zan altındaki temsilcileri diskalifiye etmesi için talepte bulunmuş bile.

İlgili – RIM’in ETSI’ye Mektubu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER