Teknoloji

RIM’e bu sefer de BBM adı nedeniyle yeni bir dava açıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BBX adını bir dava nedeniyle bırakmak ve QNX tabanlı platformunu BlackBerry 10 olarak yeniden adlandırmak zorunda kalan RIM şimdi de benzer bir durumla BlackBerry Messenger servisinin kısaltması BBM nedeniyle karşı karşıya kaldı. Kanada’da faaliyet gösteren ve BBM kısaltmasını kullanan “Bureau of Broadcast Management” (Yayın Yönetim Bürosu) adlı kâr amacı gütmeyen bir kuruluş RIM’e karşı dava açtı.

Söz konusu kuruluş 1944 yılından beri sektörün içinde, reklamverenler için TV izleme ve radyo dinleme oranlarını ölçüyor. Şirketin CEO’su Jim MacLeod daha önce RIM ile temasa geçtiklerini ve RIM’in masrafları karşılaması durumundan kendi adlarını değiştirmeyi teklif ettiklerini belirtti. Ne var ki, pazarlıklar başarısız olmuş ve sonuç olarak BBM Kanada şirketi 12 Ağustosta mahkemeye şikayette bulunmuş. İlk duruşma 11 Ocak 2012 tarihinde görünecek. McLeod adlarını geri istediklerini belirtiyor. BlackBerry Messenger uygulaması bir yıl öncesine kadar şirketin çok öne çıkardığı bir ürün değildi, bu nedenle BBM de bu kadar sık kullanılmıyordu. Adın popülerleşmesi diğer kuruluşu da harekete geçirmiş gibi görünüyor.

RIM de davayla ilgili olarak bir açıklama yaptı. BlackBerry Messenger’ın Temmuz 2005’te kurulduktan sonra giderek popüler bir sosyal ağ servisi hâline geldiğini, 2010 yılındaysa BBM kısaltmasına resmen geçiş yapıldığını, zaten bu kısaltmanın o zamana kadar BlackBerry Messenger kullanıcıları arasında doğal bir kısaltma gibi sürekli kullanılmakta olduğunu belirtti. RIM’in BBM adıyla yürüttüğü faaliyetlerin BBM Kanada’nınkiyle örtüşmediğini ve her iki markanın da Kanada ticaret kanunları altında bir arada yaşayabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle BlackBerry üreticisi mahkemeye iddiaları düşürmesine ve masraflarının ödenmesine yönelik başvuruda bulunmuş.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER