Teknoloji

RIM’den BlackBerry markalı netbook beklemeyin

rim-jim-balsillie-300-x-314RIM’in eş-CEO’larından Mike Lazaridis BlackBerry akıllı telefonlarını netbook’lara benzetmiş, biraz daha küçük olduklarını vurgulamıştı. Ancak diğer eş-CEO Jim Balsillie’ye göre bu durumdan BlackBerry markalı netbook’lar göreceğimiz sonucunu çıkartmamalıyız.

RIM’in en büyük rakiplerinden Nokia’nın şu anda netbook’lar üzerinde çalıştığına ve netbook’ları hücresel ağları destekleyen yeni nesil cihazlar olarak gördüğüne dair haberler geliyor. Balsillie ise RIM’in kulağa götürülüp konuşulabilen ve kemere takılabilen cihazlar üzerine yoğunlaşacağını söylüyor. Bununla birlikte RIM’in tüm gün yetecek kadar pil ömrü sağlayan ürünler de üretebileceğini de ekliyor. Bütün bunları bir araya getirince netbook’tan daha dar kapsamlı bir cihaz ortaya çıkıyor. Öte yandan, Balsillie klavye ya da ikinci ekran gibi cihaza kablosuz bağlanabilecek aksesuarların gelecekte üretilebileceğini belirtiyor. Bu sayede kullanıcıların daha büyük ekran ve veri giriş sistem ihtiyaçlarının karşılanabileceğini düşünen Balsillie’ye göre bu aksesuarlar BlackBerry telefonlarına entegre edilmeyebilir, ancak opsiyonel olarak sunulabilir, kendi güç kaynaklarını üzerinde barındırabilir.

İlgili – Pocket-lint

While the co-CEO recognizes that form-factor ?is a personal preference?, he expects anything from RIM to have all-day battery life.  Altogether, that presents ?very tight systems constraints for a netbook.?

Instead, Balsillie expects wirelessly-connected peripherals such as keyboards and secondary screens to become available, to cater to user?s desires for larger input and display systems.  They would be modular, rather than integrated with the BlackBerry phone itself, and likely have their own power supply rather than draw from the smartphone.

İLGİLİ HABERLER