Teknoloji

RIM’den açıklama: Her saniye 48 yeni kullanıcı BBM’e kaydoluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM, BlackBerry 7 işletim sistemiyle çalışan beş yeni BlackBerry cihazı tanıttı. Sözü edilen cihazları güçlendiren işletim sisteminin kalbinde ise BlackBerry Messenger yer alıyor. Şirketin iddiasına göre bu anında mesajlaşma servisine her saniye 48 yeni kullanıcı kaydoluyor.

Öte yandan, RIM ne kadar az veri kullandığına üstüne basa basa dikkat çekiyor. Mobil operatörlerin veri kullanımı konusunda daha da sıkıştırdığı şu zamanlarda telefonların daha az veri kullanması daha da önemli hâla geldi. Şirkete göre, limitsiz paketlerin sunulduğu günler mobil alanda veri patlamasının yaşanmasıyla birlikte sona erdi.

BlackBerry 7’nin çekici yanları Kanadalı şirketin giderek azalan akıllı telefon payını tekrar arttırmasını sağlayabilecek mi? Android ve iOS’in başa güreştikleri, Symbian’ın ayağını kaydırdıkları ve HP’nin Palm’ı satın almasıyla birlikte sahip olduğu webOS’ten henüz istediğini alamamış olduğu bir ortamda RIM yeni yazılım platformunu doğru ve çekici donanımla buluşturmak zorunda, ki tekrar pazar payı kazanabilsin.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER