Teknoloji

RIM’de yeni COO Kristian Tear yeni CMO ise Frank Boulben oldu

RIM’deki yeniden yapılanma süreci devam ediyor. Şirketten yapılan açıklama ile COO’luğa Kristian Tear’ın, pazarlamanın en yetkilisi olarak niteleyebileceğimiz CMO’luğa ise Frank Boulben’in getirildiği duyuruldu. Halihazırda şirkette başkan yardımcısı olarak görev yapan Tear’ın RIM’den önceki durağı Sony Mobile idi. Boulben ise LightSquared’de başkan yardımcılığı görevini yürütmüştü. Tear, COO’luk görevini Thorsten Heins’ın CEO olmasının ardından onun yerine vekaleten sürdürmekteydi.Heins’ın yeni COO ve CMO’ları atamasını sürpriz olarak nitelemek pek doğru olmaz. Ancak söz konusu atamalar Heins’ın yaptığı ilk büyük atamalar oldukları için ayrı bir önem taşıyor.

Tear, Sony ve eski partneri Ericsson ile uzun bir maziye sahip. Çiçeği burnunda COO, 1999’dan 2005’e kadar çeşitli bölgelerde Ericsson’un başkanlığı ve CEO’luğunu yürüttü. 2005’ten sonra ise Sony Ericsson’un Batı Avrupa biriminin kurumsal başkan yardımcısı olan Tear, yeniden yapılanma ile birlikte Sony Mobile’da da başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Boulben ise LightSquared’deki başkan yardımcılığına ek olarak Vodafone’da ticari strateji direktörlüğünü ve Orange’da yürütücü başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Atamaların duyurulduğu basın açıklamasında CEO Heins’ın da konuya ilişkin düşüncelerine yer verildi. Heins, Tear ve Boulben’in geniş bilgi birikimlerinin hızla değişen mobil iletişim dünyasında RIM’e yardımcı olacağını belirtti. CEO, ayrıca yeni atamaların mobil iletişimdeki yeni trendlere uygun bir biçimde gerçekleştirildiğini ifade etti.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER