Manşetler

RIM’de pozisyon değişiklikleri: Mike Lazaridis ve Jim Balsillie görevi bıraktı, yeni CEO Thorsten Heins

Uzun zamandır RIM’in CEO’luk görevini birlikte yürüten Jim Balsillie ve Mike Lazaridis görevlerinden ayrıldı, yerlerine ise RIM’in baş operasyon sorumlularından biri olan Thorsten Heins atandı. Her ne kadar isimler değişmiş olsa da, RIM’in stratejisinde herhangi bir değişikliğin olması beklenmiyor.

Tepe yöneticiliği pozisyonundaki değişimin yanı sıra, adı daha önce CEO’luk görevi için de geçen Barbara Stymiest de yönetim kurulu başkanlığı görevine atandı. Jim Balsillie ve Mike Lazaridis şirkette önemli hisse senedi paylarını ellerinde bulundurmayı sürdürüyor, bu nedenle yönetim kurulunda kalmaya devam edecekler. Lazaridis’in yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini üstlenmesi bekleniyor.

Thorsten Heins RIM’e 2007 yılında katıldı, bundan önce 20 yıl boyunca Siemens’te çalışmıştı. RIM, şirketin stratejisinin değişmeden kalacağını ve BlackBerry 10’un bu yıl içinde çıkacağını vurguladı. Ne var ki, Heins daha önce çıkan dedikodulara doğruluk payı verircesine BlackBerry 10’un başarılı olması hâlinde başka şirketlere lisanslanabileceğini belirtti. Aranan başarıyı yakalamak için RIM’in yoğun bir mücadeleden geçmesi gerekiyor. Şirketin ilk BlackBerry 10 cihazlarını bu yılın ikinci yarısında çıkaracağı konuşuluyor.

İlgili – RIM
İlgili – Bloomberg
İlgili – BusinessInsider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER