Teknoloji

RIM yeni bir küresel güvenlik standardı ile ülkelerin endişelerini dindirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry cep telefonlarının üreticisi Research in Motion ile bazı ülkeler arasında süren güvenlik sorunlarında çözüm çok yakın gibi görünüyor. Reuters’in yayınladığı habere göre Kanada merkezli şirket her ülke için özel bir güvenlik standardı yerine küresel bir güvenlik standardı üzerine çalışıyor. Böylelikle RIM tüm ülkelerin üzerinde çalıştığı güvenlik standardı üzerinde anlaşmalarını ve taşıdıkları güvenlik endişelerini bir kenara bırakmalarını umuyor.

RIM’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde faaliyetlerini sürdürmek için bir yol bulduğunu biliyoruz. Ancak BlackBerry cihazlarının Hindistan’da ve Türkiye’deki akıbetinin ne olacağı henüz bir kesinlik kazanmış değil. Henüz bu ülkelerde BlackBerry servisleri yasaklanmış değil, ancak eğer idari makamlar isterlerse BlackBerry cihazı kullanan binlerce kişinin cihazı çoğu işlevini yitirebilir.

Yukarıdaki senaryo henüz gerçekleşmedi, ancak RIM böyle birşeyin olmayacağından emin gibi görünüyor. Hindistan Hükümeti RIM’e birşeyler yapması için 21 Ocak 2011 tarihine kadar zaman verdi. Kanadalı şirketin yetkilileri şimdiye kadar Hint Hükümeti’yle birkaç yapıcı görüşme yaptı, bunların ışığında çözümün yakın olduğu söyleniyor.

Hindistan’da durum bu şekildeyken Türkiye’de işler biraz daha karışık gibi görünüyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu geçtiğimiz ay içinde RIM ile iletişime geçerek BlackBerry cihazları üzerindeki haberleşme trafiği için gerekli olan kodları istemiş, RIM’den yazının başında belirttiğimiz durumu içeren bir cevap almıştı. Bakalım bizim yetkililerimiz de Hintli yetkililer gibi RIM’in bu yeni küresel güvenlik standardından tatmin olup BlackBerry cihazlarının geleceğini sağlama alacak mı?

İlgili – Reuters
İlgili – Bilgi Çağı

İLGİLİ HABERLER