Teknoloji

RIM WebWorks geliştirme aracı, reklam platformu, uygulama içi ödeme sistemi ve BBM API duyurularını yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in BlackBerry Geliştirici Konferansı’nın yıldızı şirketin yeni tanıttığı tableti BlackBerry PlayBook oldu. Ancak bu etkinlik daha çok geliştiricilere odaklandığı için bu kitleye yönelik bazı yenilikler bulunuyor. Bunların arasında WebWorks geliştirme platformu, BlackBerry Messenger sosyal platformu, BlackBerry reklam servisi ve BlackBerry ödeme servisi geliştirme araçları bulunuyor.

– WebWorks geliştirme platformu: Web geliştiricilerinin BlackBerry uygulama oyununa dahil olması için geliştirilmiş olan hızlı bir yol olan bu platformu HTML5, CSS ve JavaScript kod desteğine sahip. Doğal BlackBerry OS fonksiyonları desteklenirken bu platformun içinde gelen bir paketleyici çalışmaları “gerçek” BlackBerry uygulamalarına dönüştürecek.

– BlackBerry Messenger sosyal platformu: RIM şimdiye kadar BlackBerry Messenger servisi konusunda çok muhafazakar davrandı. Ancak bu duyuruyla birlikte şirket elindeki platformu halka açma yolunda önemli bir adım attı. BlackBerry Messenger servisinin diğer platformlarda da bulunacağını zannetmeyin. Ancak bundan böyle üçüncü taraf uygulama geliştiricileri BBM’e ulaşarak mesaj, dosya, kullanıcı profili ve davet alma ya da gönderme gibi işlevleri gerçekleştirebilecek. İlginç şekilde şirket BBM’i çoklu oyunculu oyunlar için uygun bir platform olarak nitelendirerek BBM’in cihazlar arasında gerçek zamanlı bilgi aktarımında kullanılabileceğini tavsiye etti.

– BlackBerry Reklam Servisi: Google AdMob’u, Apple ise Quattro’yu satın aldı. RIM ise kendi reklam platformuna daha demokratik bir yaklaşım sergileyerek hem “basit” hem de “zengin” medya tabanlı reklamların birçok sağlayıcı tarafından sadece üç satırlık bir kodla görüntülenebileceğini taahhüt ediyor. Geliştiriciler ve RIM arasında 60’a 40 oranında bir gelir paylaşımı öngörülüyor.

– BlackBerry Ödeme Servisi Yazılım Geliştirme Aracı: Bu özelliğin beta sürümü içinde bulunduğumuz hafta içinde çıkıyor. Bu servis kredi kartı, PayPal ya da mobil ödeme sistemlerinin üçüncü parti uygulamalar içinde kullanılmasını sağlamayı amaçlıyor. 2010 bitmeden beta sürecinin bitmesi bekleniyor.

İlgili – Slashgear

Görsel – SlashGear

İLGİLİ HABERLER