Teknoloji

RIM üçüncü çeyrek finans sonuçlarını açıkladı, sadece 150 bin PlayBook sattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM 2011 üçüncü mâli çeyrek yılına ait finans raporunu açıkladı. Her ne kadar sonuçlar pek iç açıcı olmasa da, Kanadalı şirket geleceğe dönük umutlarını canlı tutmayı sürdürüyor. Şirketin 5.2 milyar dolar gelirden sadece 256 milyon dolar kâr edebildi. Geride kalan çeyrekte tahmin edilen gelir 5.6 milyar dolar seviyesindeydi, yani şirket tahminlerin altında kaldı. Şirket geçen çeyrekte elde ettiği 329 milyon dolar ve bir önceki yılın aynı döneminde elde ettiği 911 milyon dolarlık kârın da altında kalmış oldu.

Dünya çapında 14.1 milyon BlackBerry cihaz sevkiyatı gerçekleştirildi ve bir önceki çeyreğe göre yüzde 33’lük artış kaydedildi. Yeni Blackberry 7 cihazlarının piyasaya çıkmasının bunda etkisi olduğu söylenebilir. 75 milyon kullanıcıya ulaşan RIM böylelikle geçen yıla göre yüzde 33 artış göstermiş oldu. Gelirler ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 24’lük artış gösterdi.

Akıllı telefon tarafında  iyi bir performans gösterdiği söylenebilen RIM’in tablet tarafından aynı gidişatı gösterdiği söylenemez. Şirket geride kalan çeyrekte sadece 150 bin tablet satışı gerçekleştirebilmiş. Şirket geçtiğimiz ay stokta kalan PlayBook’lar nedeniyle 485 milyon dolarlık bir kayba uğradığını açıklamıştı. Ayrıca geçtiğimiz ekim ayında meydana gelen BlackBerry İnternet Servisleri kesintisi nedeniyle 54 milyonluk dolarlık zarar meydana geldi.

RIM, PlayBook tablete ve platform geçişine bağlı kalmaya devam edeceğini dile getirdi. Yapılan çalışmaların ve altına girdikleri platform geçişinin meyvelerini toplamanın biraz zaman alabileceği, ancak RIM’in mobil iletişim endüstrisinde lider rolünü koruma konusunda doğru güç ve yeteneklere sahip olduğu konusunda inançlı olduklarının altını çizdi. Yapılan açıklamanın ardından RIM’in hisse senetlerinin değeri yüzde 7 oranında düşüş gösterdi.

İlgili – Venture Beat

İLGİLİ HABERLER