Teknoloji

RIM temsilcisi BlackBerry PlayBook’un Android uygulamalarını çalıştıracağını söyledi – Video

BlackBerry adına konuşan bir temsilci PlayBook tabletin Android uygulamalarını gerçekten çalıştıracağını söyleyerek geçtiğimiz birkaç haftadır ortaya atılan dedikoduları bir şekilde doğrulamış oldu. MobileMonayRio’ya konuşan temsilci iki hafta önceki Mobil Dünya Kongresi sırasında “QNX üzerinde çalışacak Dalvik motorunu yayınladığımızda Android uygulamalarını da destekliyor olacağız.” şeklinde konuşmuş.

Temsilcinin RIM’in Dalvik sanal makinesini kullanacağını söylemesi biraz kafa karıştırıcı. Android cihazlarında da kullanılan bu motorun QNX tabanlı tablette kullanılacağına dair söylentiler daha önce ortaya atılmış ancak sonrasında yalanlanmıştı. RIM’in Google ile Oracle arasında devam etmekte olan dava nedeniyle dikkatli davranmakta olabileceği ve kendi çatısı altında geliştirmekte olduğu bir motorla bu işi çözebileceği söylenmişti.

Çıkan bu son haber önümüzdeki aylarda beklediğimiz PlayBook piyasaya çıkana kadar dedikoduların canlı kalmasını sağlayacaktır. Geçtiğimiz hafta da, Android uygulaması ShopSavvy’nin kullanım kayıtlarında çeşitli BlackBerry cihazlarının varlığı göze çarpmıştı ve bu durum RIM’in Android uyumluluğunu kendi çatısı altında test etmekte olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

Video: Mobil Dünya Kongresi 2011’de BlackBerry PlayBook

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER