Teknoloji

RIM QNX platformunu BlackBerry X veya BBX olarak yeniden adlandırabilir

RIM’in BlackBerry PlayBook üzerinde çalışan QNX işletim sistemini akıllı telefonlarına da getirmek istediğini biliyoruz. Şirketin bu ayın ortalarında ABD’de düzenleyeceği DevCon geliştirici konferansına QNX tabanlı BlackBerry telefonlarını getirmesi bekleniyor. Crackberry sitesinin iddiasıan göre RIM bu adımla birlikte işletim sisteminde de yeniden adlandırmaya gidecek.

Bir kaynağın aktardığına göre QNX’in hem akıllı telefon hem de tabletlere özel sürümü BlackBerry X ya da kısaca BBX olarak adlandırılacak. Bu, RIM’in önümüzdeki dönemde beklenen süper telefonlarıyla önceki modellerini ayrıştırma hususunda da yardımcı olacaktır. Ayrıca markalandırma stratejisi açısından da BBX’in, BlackBerry OS gibi bir isme göre daha çekici ve havalı durduğunu söylemek gerek.

BlackBerry DevCon etkinliği 18 Ekim tarihinde San Francisco’da başlayacak. Apple’ın yeni nesil iPhone’u o günlerde piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu nedenle RIM’in konferans için seçtiği zamanlama ilginç. Üstelik Android’in bir sonraki büyük güncellemesi Ice Cream Sandwich ile çalışacak ilk cihazın, nam-ı diğer Nexus Prime’ın o zaman geldiğinde tanıtılması, Nokia’nın da Windows Phone 7.5 tabanlı cihazlarının da kesinleşmeye başlaması bekleniyor. İşte bu ortamda RIM o konferansta ilgi çekici birşeyler sunmak zorunda.

Bu arada RIM’in BlackBerry OS 7 ile çalışan ilk cihazlarından BlackBerry Bold 9900’un Türkiye’de bir süredir piyasada olduğunu hatırlatalım. Ayrıca bu cihazın ABD’ye özel versiyonu BlackBerry Bold 9930’a dair hızlı bakışımıza bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

İlgili – Crackberry

İLGİLİ HABERLER