Teknoloji

RIM patent başvurusunu yaptığı teknikle çaktırmadan çekilen fotoğrafların önüne geçmeyi amaçlıyor

RIM’in bu ayın sonunda beklenen BlackBerry 10 telefonları alelacele çekilmiş ve bu nedenle bulanık çıkmış sızıntı niteliğinde birçok fotoğrafla karşımıza çıkmıştı. Kanadalı şirketin casusluk amacı taşıyan fotoğrafların çekilmesini önleyecek bir teknolojiye ait patent başvurusu yapması bu nedenle ilginç geliyor. Söz konusu teknik sayesinde şirket hem kurumlara vadettiği güvenlik seviyesini daha da yükseltmiş hem de çalışanların neden olabileceği sızıntıların da önüne geçmiş olacak.

Patente göre kameraya getirilecek olan kısıtlama, kullanıcının bir nesnenin fotoğrafını, cihaz nesneye belirli bir süre boyunca sabit şekilde odaklanmadığı takdirde çekmesinin önüne geçecek. BlackBerry telefonunun nesneye karşı ne süre boyunca sabit tutulmasına ise şirketlerin BT departmanları karar verecek. Departman yöneticileri çalışanın BlackBerry cihazına kısıtlamalar konusunda gerekli güncellemeleri yapabilecek.

Getirilmesi planlanan bu yeni güvenlik mekanizması çaktırmadan fotoğraf çekmek isteyenlerin bunu gerçekleştirmesini bir hayli zorlaştıracaktır. Tabii bunun için patentin artık kağıt üzerinden çıkıp gelecekte çıkacak BlackBerry telefonlarında gelmesi gerekiyor. Patentin uygulamaya dökülmesi için yazılımda yapılacak bazı düzenlemeler yeterli gibi görünüyor, bu da söz konusu tekniğin kullanıcılarla buluşması için fazla zaman geçmeyeceğini düşünmemize neden oluyor.

İlgili >> ABD Patent ve Marka Ofisi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER