Teknoloji

RIM özel bir iOS uygulamasıyla iPhone’lara cihaz yönetim desteği sağlayacak

RIM’in BlackBerry Mobile Fusion adlı ürünü kurumsal müşterilere BlackBerry’ler dışında kalan farklı tipteki cihazlarını da yönetme fırsatı veriyor. Bu ürünün iOS ve Android desteği de bulunuyor. Ayrıca bu cihaz RIM’in kendi tableti olan PlayBook’u da yönetmek için mantıklı olan tek yol gibi görünüyor. Akıllı telefon arenasındaki rakiplerine karşı kurumsal alanda zemin kaybeden şirket bu ürünü cihaz yönetim çözümlerinin merkezine oturtma konusunda da kararlı.

BlackBerry Mobile Fusion’ın iOS ve Android gibi farklı platformları da destekliyor olması RIM’in ne kadar kararlı olduğunu göstermesi açısından önemli bir örnek sayılabilir. AllThingsD sitesi RIM’in iOS geliştiricileri aradığına dair bir ilân yayınladığının haberini verince Kanadalı şirket de BlackBerry Mobile Fusion yazılımının iOS cihazları için geliştirilmiş yönetim işlevlerini gerçekleştirmesi için RIM’in iOS cihazlarında çalışan özel bir uygulama geliştireceğini söyledi.

Bu, RIM’in rakip platformlarda çalışacak uygulamaları geliştirmesine dair ilk örnek sayılmaz. Windows Mobile günlerinde RIM “BlackBerry Uygulama Paketi” olarak adlandırılan ve Windows Mobile cihazları üzerinde çalışan bir uygulama geliştirmeye çalışmıştı. Bu yazılım müşterilere her nedense ulaşmadı, proje sonlandırıldı. iOS için geliştirilecek yazılım biraz daha dar kapsamlı olacak, tabii buradaki kapsamın sınırını Apple’ın tutumu belirleyecek. Aslında BlackBerry Messenger fanları RIM’in BBM’i iPhone üzerinde de kullanmasına izin verecek bir yazılım için can atıyor, ancak görünen o ki RIM’in şimdilik böyle bir planı yok.

İlgili – AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER