Teknoloji

RIM mobil operatörlere henüz hazır olmayan BlackBerry’lere onay vermeleri için baskı mı yapıyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry üreticisi RIM geride kalan haftayı oldukça üzgün şekilde kapattı. Geçen hafta açıklanan çeyrek döneme ait finans raporunun çizdiği olumsuz tablo, beklenen işten çıkarmalar, yeni BlackBerry Bold 9900 ve 4G destekli PlayBook’ta beklenen gecikmeler şirketin canını oldukça sıktı. Şimdiyse içeriden gelen haberler, RIM’in mobil operatörlere cihazlarını taşıyı test fazı için hazır olmadan önce kabul etmeleri için zorlamada bulunduğu yönünde. Bu, yeni BlackBerry ve PlayBook için platformların durumunun beklenenden de kötü olduğunu gösteriyor.

Normalde cihaz üreticileri yeni ürünleri Teknik Kabul adaylığı mertebesine erişinceye kadar içeride test ederler. Söz konusu mertebeye gelince bu cihaz operatöre test ve onay için gönderilir. Eğer operatörün onayından geçmezse, cihaz geri gönderilir ve yeni bir sürüm için yeni testler birkaç hafta boyunca yeniden yapılır. Bu da cihazın çıkışının birkaç ay gecikmesine neden olur. Bu nedenle RIM, her ne kadar işletim sistemiyle ilgili ciddi problemler olsa bile, cihazların daha hızlı şekilde çıkmasını sağlamak adına operatörlere cihazlarını onaylaması için baskıda bulunmuş. Bu iddianın sahibi olan BGR blogu, iddiasını ABD’deki büyük mobil operatörlerden birisinde çalışan kaynağına dayandırıyor.

Söz konusu kaynak bazı operatörlerin bu cihazı problemleri ve açıkları olsa bile onaylıyor olacağını iddia ediyor. Öte yandan RIM’in kendi içindeki mühendisleri de ellerindeki cihazları Teknik Kabul mertebesine çıkarmaları için baskı görmekte. BlackBerry PlayBook ABD’de satışa çıktığında yapılan incelemeler cihazın belleniminin tam hazır olmadığı yönünde yorumlar yapmıştı. Aslında bu durumun nedeni de daha iyi biçimde anlaşılmış oluyor. BlackBerry Bold 9000’in durumunun da benzer olduğu dile getiriliyor. Söz konusu cihazın AT&T’nin teknik kabul testinden geçmediği, Kanadalı mobil operatör Rogers’ın ise baskılara dayanamayarak cihaza geçit verdiği belirtiliyor.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER