Teknoloji

RIM hissedarlarından satış veya bölünme yönünde talepler yükseliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in yatırımcıları arasındaki fikir ayrışmaları giderek artıyor. Şirketin satılması veya bölünmesi şeklinde görüşler dile getiriliyor. Şirketin hissedarları arasında yer alan Kanada merkezli yatırım bankası Jaguar Financial Corporation da bu fikre destek verenlerden. Üstelik banka şirketin düze çıkması için yönetimde değişiklik yapılması gerektiğine de inanıyor. Jaguar’ın arkasında en az yüzde 8’lik bir hisse payının bulunduğu belirtiliyor.

Jaguar’ın şef yöneticisi Vic Alboini “Destekleyici hissedarlarımız Jaguar’ın pazarlık yapma, yönetimde değişiklik ve değer yaratma çabası odaklı hareket planımızı onaylıyor.” diye konuştu. Herkesin RIM’i satma veya bölme konusunda destek verdiğine dikkat çeken Alboini, şirketin cihaz, şebeke ve patent olmak üzere üç farklı şirkete bölünebileceğine dikkat çekti. Jaguar bunun için öncelikle şirketin mevcut eşbaşkanları Mike Lazaridis ve Jim Balsillie’nin görevden ayrılmaları gerektiğine işaret ediyor.

Alboini, yüzde 8’lik bir hissedar desteğiyle Jaguar’ın genel kurul talebinde bulunabileceğini, bunun da RIM’in yönetim kurulu ve ekibinde talepleri karşılama hususunda baskı oluşturabileceğini düşünüyor. Alboini’nin kendininkinden daha büyük şirketlerin yönetim kurullarıyla kamuoyu önünde kavga etmek gibi bir geçmişi var.

RIM ise geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleştirdiği genel kurulda, yüzde 90’dan daha fazla orandaki hissedarların aralarında şirketin en büyük iki ortağı olan eşbaşkanların da bulunduğu yönetim kurulunu yeniden seçtiğini duyurmuştu. Şirketten bu son durumla ilgili olarak bir açıklama gelmedi.

RIM’in ABD’de NASDAQ borsasında işlem gören hisseleri 4 Ekimde 19.29$’lık birim hisse fiyatıyla son bir yılın en düşük değerini gördü. Halbuki geçtiğimiz şubat ayında hisse fiyatı 70.54$’a kadar çıkmıştı. Fiyatlar şu anda taban seviyesinin biraz üzerinde. Alboini, RIM’in hisse başına 40 ile 60$ arasında bir değerden satılabileceğini düşünüyor.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER