Teknoloji

RIM CEO’su Thorsten Heins: “Üçüncülüğü gözümüze kestirdik”

RIM’in BlackBerry 10’a dair son yenilikleri paylaştığı BlackBerry Jam etkinliğinde şirketin CEO’su Thorsten Heins basının bazı sorularını da cevapladı. Tepe yöneticisi BlackBerry’nin mobil işletim sistemi pazarında bir veya iki numara olmasa bile üç numara olabileceğine güveniyor. O’na göre RIM’in Windows Phone 8’i geçme konusunda ve iOS ile Android’in arkasından üçüncülük tahtına oturma konusunda büyük bir şansı var.

Heins, BlackBerry’nin diğerleri gibi pazarı doyuran sıradan bir işletim sistemi olmadığını, RIM’in Windows Phone 8’in altına büyük bir oyuk açabileceğini kaydetti. CEO pazarda üçüncü platform olmayı gözüne kestirdiklerini, pazarda bulunan herhangi bir açık platform olmadıklarının, BlackBerry olduklarının altını çizdi.

BlackBerry 10’un BlackBerry Hub ve yeni çoklu görev ekranı gibi unsurlarına vurgu yapan RIM CEO’su bunların BlackBerry’nin diğer mobil işletim sistemleri karşısında ciddi bir rakip olması konusunda yardımcı olacağını vurguladı. Ayrıca Heins şirketin BlackBerry işletim sistemi için daha iyi bir çoklu görev yönetimi sağlamaya odaklandığını kaydetti. iOS’i ve onun açık olan uygulamalara girip çıkma şeklindeki anlayışını örnek göstererek bunun gelişmiş kullanıcılar için en iyi yöntem olmadığını kaydetti.

Heins, neden birinciliği veya ikinciliği değil de üçüncülüğü hedefledikleriyle ilgili bir soruya da “dağa adım adım tırmanmak” gerektiği şeklinde bir cevap verdi. BlackBerry’nin bir numaralı akıllı telefon platformu olmayacağını düşünmediğinin altını çizen Heins, aksine mobil bilişim alanında bir numara olmak istediklerini işaret etti. Anlayacağınız RIM sadece akıllı telefonlara değil mobil bilişim platformunun geneline odaklanmış durumda.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER