Manşetler

RIM CEO’su Thorsten Heins BlackBerry 10’un çıkışı için ocak ayını işaret etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM CEO’su Thorsten Heins CIO yayın organına bir röportaj verdi. İlginç olan şey, bu röportaj sırasında BlackBerry 10’un lansman tarihi için duymaya alıştığımız 2013’ün ilk çeyreği zaman aralığı yerine ocak kelimesini kullanması. Belki bu bir dil sürçmesidir, ancak ocak ayının BlackBerry hayranlarının olaylara biraz daha iyimser pencereden bakmasını sağlayacağını söylememiz gerek. RIM’in BlackBerry 10 lansman planı değişmişe benzemiyor. İlk olarak tamamen dokunmatik ekranlı cihaz çıkacak, bunu çok kısa bir süre sonra fiziksel klavyeli cihaz izleyecek.

BlackBerry 10 cihazlarının çıkışı için başlangıçta 2012’nin dördüncü çeyreği işaret edilmişti. Ancak sonrasında çıkış yeni yıla bırakılmıştı. Heins’ın çıkışı geciktirmek için kendine göre bazı sebepleri var. Heins şirketinin BlackBerry 10 için büyük yenilikler tasarladığını ve piyasaya çıkıştan önce bunların sisteme en iyi şekilde entegre olduğuna ve düzgün şekilde çalıştığına emin olmak istediklerini dile getirdi. Anlayacağınız, gecikmenin sebebi en iyi kaliteyi sağlamak için yapılan ek çalışmalar.

Heins çıkışı geciktirmek sayesinde BlackBerry 10’un yıl sonu dönemindeki fazla gürültüde kaybolup gitmeyeceğini, yeni yılla birlikte tatil dönemine göre yavaşlayan pazarı hareketlendirebileceğini ve dikkat çekeceğini düşünüyor. Bu arada röportajda RIM’in bazıları tarafından karanlık olarak nitelendirilen durumunun Heins açısından sebepleri de yer alıyor. Heins’a göre RIM gelişmekte olan pazarlara çok fazla odaklandı ve ABD’deki değişimi çok fazla göremedi. BlackBerry cihazları genellikle veriyi yudum yudum içer, ancak ABD’de artık daha yüksek bant genişliği sunan LTE şebekeleri faaliyete geçti. Hem operatörler hem de müşteriler LTE cihazlarına ayrı önem gösteriyor. RIM sonunda bu eksikliğin farkına varmış gibi görünüyor. BlackBerry 10 cihazlarının bu alandaki açığı kapatacağını da tahmin ediyoruz.

İlgili >> CIO

İLGİLİ HABERLER