Teknoloji

RIM CEO’su BlackBerry’nin başarısı için kurumsal alanı işaret etti

ABD’nin Orlando şehrinde düzenlenen BlackBerry World etkinliğine katılanların kafalarındaki sorulardan bir tanesi RIM’in odağını kurumsal kullanıcılarla normal kullanıcılar arasında nasıl bölüştüreceğiydi. RIM CEO’su Thorsten Heins basına verdiği brifingde bu konuyla ilgili soru işaretlerini gidermeye çalıştı.

Thorsten Heins’a göre RIM hâla son kullanıcılara odaklanmaya devam etmekle birlikte büyümenin çekirdeğine kurumsal müşterileri oturtacak. Şirketin kurumsal müşterilerle ilgili olarak ne düşündüğüyle ilgili bir soruya Heins onlara kesinlikle önem verdiklerini söyledi. Şu anda şirkete dıştan gelen ilginin cihaz işleri tarafından yönlendirildiğini, ancak RIM’in sadece cihazlardan fazla yapacak çok şeyi olduğunu dile getirdi. Heins, girişimlerin mobil ihtiyaçlarının karşılanmasında bir numarada olmak istediklerini, bunun bu kadar basit olduğunu vurguladı.

Aslına bakarsanız, RIM’in popülariteyi yakalamasında kurumsal müşteriler önemli bir rol oynadı, ancak Heins bu alanda hâla gelişim için yeteri kadar alan olduğunu düşünüyor. Heins, kurumsal işlerdeki yapıya baktıklarında farklı işlevlere dağılmış çok dağınık bir yapı gördüklerini kaydetti. Geçtiğimiz haftalarda kullanıma sunulan ve şirketin başarısı için kritik önem taşıyan Mobile Fusion gibi ürünlerden bahseden Heins, gaza biraz daha fazla basacaklarını, ortada bir yatırım alanının bulunduğunu ve kurumsal mobil servislerinde bir numara olmak istediklerini kaydetti. BlackBerry 10 da bu noktada önemli bir rol oynayacak, BlackBerry 10 kurumsal mobil servis ihtiyaçlarını karşılayacak niteliklere sahip olacak.

Bu arada Heins kurumsal müşterilere daha fazla odaklanacaklarını belirtmekle birlikte bireysel kullanıcı alanından da çekilmeyeceklerini bir kez daha dile getirdi.

İlgili – The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER