Teknoloji

RIM CEO’su BlackBerry 10’un başarılı olacağından emin

RIM’in beklenen BlackBerry 10 cihazları nihayet 30 Ocak tarihinde resmen tanıtılıyor. Bazı analistler ve eleştiriler BlackBerry 10 mobil işletim sisteminin bekleneni veremeyeceğini işaret etse de, şirketin CEO’su Thorsten Heins bu projenin başarılı olacağı konusunda kendisinden emin. O’na göre platformun entegrasyonu ve kullanılabilirliği en önemli nitelikleri olacak.

New York Times’ın haberine göre, Heins BlackBerry 10’un RIM için büyük bir kumar olduğunun altını çizdi, ancak işlerin kötüye gitmesini beklemediğini belirtti. BlackBerry 10’un müşterilerin hemen hoşuna gidecek, birçok uygulamadan gelen bilgileri entegre ve konsolide etmek gibi birçok özelliğinin bulunduğunu da sözlerine ekledi. Örneğin, RIM’in mesajlaşma merkezi kullanıcıların arkadaşları ve aile bireyleriyle iletişim kurmasını, bunun yanı sıra Facebook güncellemelerini, LinkedIn mesajlarını, SMS’lerini, Twitter kaynaklarını ve e-postaları takip etmesini sağlayacak. Heins’a göre bu yenilik sayesinde her bir uygulamayı sürekli kontrol etme gereği ortadan kalkacak.

Heins, BlackBerry 10’un müşteriler için net avantajlar sunacağını ve onları bu cihazları satın almaya ikna etmek için fazla süre harcamak gerekmeyeceğini kaydetti. İşletim sisteminin birçok insana ulaşacağını da dile getirdi.

İlgili >> The New York Times

İLGİLİ HABERLER