Teknoloji

RIM CEO’su Android cihazları birbirinin kopyası olmakla suçladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM CEO’su Thorsten Heins henüz geçtiğimiz pazartesi bu göreve geldi ama şimdiden yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Heins yaptığı açıklamada Android cihazların birbirinin aynısı olmakla suçlarken, zor günler geçiren Kanadalı şirketin satılması gerektiğine dair önerileri ise reddetti. Heins, Blackberry’nin yeni işletim sistemi Blackberry 10’u geliştirmek yerine Android kullanması gerektiği yolundaki fikirlere ise karşı çıkarak, Android platformunda farklılaşma şansı olmadığını belirtti.

Blackberry yatırımcılarının ve kullanıcılarının şirketin şu anki durumuna ilişkin endişelerine rağmen Heins şirketin doğru yolda olduğunu ve bir değişikliğe gidilmemesine gerek olmadığını, yaşananların iletişim eksiliği ve yanlış anlama kaynaklı olduğunu dile getirdi.

Eski CEO’lar Mike Lazaridis ve Jim Balsillie’nin direksiyonu Heins’a teslim etmelerinin ardından, yatırımcıların şirketin bir kısmının veya tamamının satılması yolundaki fikirleri daha da yüksek sesle duyulur hale geldi. Şirketin bu sene sonunda yayınlamayı planladığı Blackberry 10’u Samsung ve HTC gibi rakip firmalara da lisanslama yolunda teklifte bulunduğu dedikoduları da uzun süredir konuşuluyordu. Ancak Heins bu dedikoduları yalanlayarak, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, lisanslamanın ancak diğer firmalardan bir teklif gelirse tartışılacağını belirtti.Heins, böyle bir teklifin gelmemesi durumunda RIM’ın kapalı sistemini değiştirmeyi planlamadığını, böyle bir hareketin şirketin farklılığını ortadan kaldıracağını ve değerini azaltacağını da sözlerine ekledi.

İlgili – CrackBerry

İLGİLİ HABERLER