Manşetler

RIM BlackPad gelecek hafta resmiyet kazanabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in üzerinde çalışmakta olduğunu düşündüğümüz BlackPad ile ilgili çıkan her yeni dedikodu cihazın gizemine gizem katıyor. Geçenlerde çıkan son haberlere göre RIM, SurfBook markasını tescil etmek için başvuruda bulunmuştu. Ortaya çıkan yeni bir gelişme ise BlackBerry üreticisinin yeni tabletini en erken gelecek haftadan itibaren tanıtmaya başlayacağı yönünde.

“RIM’in planlarından haberdar kişilere” göre, şirket gelecek hafta San Francisco’da düzenleyeceği geliştirici konferansında yeni tabletini gözler önüne serecek. Cihaz daha önce de söylendiği gibi 2010’un son çeyreği içinde piyasaya sürülecek, bu nedenle gelecek hafta yapılacak bir lansman oldukça mantıklı geliyor. BlackPad’in 7 inç’lik dokunmatik ekrana ve bir ya da iki kameraya sahip olacağı söyleniyor.

Cihazın donanım özellikleriyle ilgili bilgiler arasında üretimin Tayvan merkezli Quanta Computer adlı şirket tarafından üstlenileceği de bulunuyor. Cihazın içindeki işlemci ise Marvell Technology Group markasını taşıyacak. Yazılım ise QNX Software’ın elinden çıkacak, BlackBerry OS 6’nın türevi olan bir işletim sistemi beklemeyin. Bağlantı özelliklerine bakacak olursak, BlackPad’in Bluetooth ve mobil genişbant bağlantılarını desteklemesi bekleniyor. Bu da demek oluyor ki, BlackBerry tablet ile her yerden 3G üzerinden e-postalara erişmek mümkün olacak.

RIM’in sözcüleri BlackPad ile ilgili yorum yapmaktan kaçınıyorlar, dedikodu ve spekülasyonlar üzerinde yorum yapmayacaklarını belirtiyorlar. Quanta adına konuşan bir yetkiliyse şirketler için tabletler geliştirdiklerini söyledi, ancak daha fazla detay vermedi. Ve de Marvell tabletler için yeni bir seri oluşturduklarını belirtirken RIM’in tableti için birşeyler yapıp yapmadıkları konusunda bilgi vermekten kaçındı.

BlackPad için dönen dedikodu çarklarının hızı giderek artıyor, bu da duyurunun elinin kulağında olduğunu gösteriyor. Gerçekten RIM gelecek hafta beklenmeyen birşey açıklayarak bizi şaşırtacak mı? Umarız bu şekilde olur.

İlgili – Wall Street Journal

Görsel – Slashgear

İLGİLİ HABERLER