Teknoloji

RIM BlackBerry’ler için harici anten üzerine mi çalışıyor?

BlackBerry’lerin üreticisi Research In Motion’ın harici antene sahip cihazlar üzerine testler yaptığına dair haberler geliyor. Apple’ın anten sorunlusu iPhone 4’ün en önemli teknik özelliklerinden birisi olan harici anten bir taraftan cihazın sinyal alışını arttırırken bir diğer yandan da istenmeyen sorunlara yol açmıştı.

Harici anten aslında o kadar da kötü bir yöntem değil, sadece Apple bu işi düzgün yapamadı. iPhone’un son versiyonunun çıkışından beri birçok insan şikayette bulunuyor. Hatta iPhone 4’ün anten problemleri “antengate” adıyla nitelendirilmeye başlandı. Steve Jobs bu sorunla ilgili özel bir basın toplantısı düzenleyerek konuya açıklık getirmeye çalıştı. Daha sonra Apple sadece kendisinin değil, diğer telefon üreticilerinin ürettiği akıllı telefonlarında aynı problemin yaşanmakta olduğunu iddia etti. RIM de BlackBerry Bold 9700 ile Apple’dan nasibini alan üreticiler arasındaydı.

RIM Apple’a cevap vermekte gecikmedi. Bu üreticinin ürettiği cihazların en iyi sinyal alışına sahip cihazlar olduğu piyasa tarafından kabul ediliyor. RIM için işler bu kadar iyiyken, yukarıdaki fotoğrafı görmek biraz ilginç oldu: Bir siyah bant ve anteni göstermek için açılan bir delik… Her ne kadar ek bir bilgi olmasa da, fotoğraf olan biteni anlamamızı sağlıyor. RIM kullanıcıların rahatlıkla kullanacağı ve şikayet etmeyeceği bir harici anten geliştirmeyi başarabilecek mi?

İlgili – BBLeaks

İLGİLİ HABERLER