Teknoloji

RIM: BlackBerry Storm “küçük bir netbook”

Üst sınıf akıllı telefonlar özellikle son iki yılda büyük bir gelişim kaydettiler. Bunun sonucunda cep telefonları ile bilgisayarlar arasındaki sınır da giderek kaybolmaya başladı. BlackBerry’nin üreticisi Research In Motion şirketinin yöneticilerinden Mike Lazaridis CNET’e yaptığı açıklamada şirketin ilk dokunmatik ekranlı cihazı BlackBerry Storm için küçük bir netbook tanımını kullanıyor.

Mike Lazaridis, herkese en başında cep telefonlarının sadece konuşmak amacıyla kullanıldığının öğretildiğini, ancak artık o zamanların geçip gittiğini söylüyor. Mevcut akıllı telefonlar internette gezinebiliyor, YouTube videolarını gösteriyor, MP3 çalar işlevi görüyor, size e-posta okuma ve yazma imkanı sunuyor. Lazaridis’in dikkat çektiği bir başka nokta ise cep telefonları satışının son 5 sene içerisinde %5 azalırken aynı dönemde akıllı telefon satışlarının %58 artması…

Peki RIM’in baş yöneticilerinden Lazaridis 2009’dan neler bekliyor? Şu anda en çok sabırsızlandığı şey 2009 Mart ayında açılacak olan App Store benzeri çevrimiçi yazılım mağazası. Burada BlackBerry’ye uyumlu yazılımlar sunulacak. Daha geniş perspektiften bakacak olursak, Lazaridis internete bağlanma hızlarının artması ile birlikte web tabanlı uygulamaların giderek artmasını bekliyor.

İLGİLİ HABERLER